Prijava

Vaša prijava

Krađa bicikla u Kolodvorskoj

['krađa micikla', 'nakamura', 'Velika Gorica']

Val krađa bicikala čim pristigne toplije vrijeme nastavlja se. Velikogorička policija jutros je izvijestila o novom slučaju krađe bicikla, ovoga puta iz dvorišta obiteljske kuće.

Naime, riječ je o biciklu marke Nakamura, sive boje. Otuđen je iz dvorišta obiteljske kuće u utorak, 14. svibnja, u večernjim satima – između 22 sata i ponoći.

Mladić (2006. godište) kupio je ovaj bicikl prije svega nekoliko dana, a šteta se procjenjuje na oko 400 eura. Imate li bilo kakvih informacija koje bi mogle pomoći u pronalasku otuđenog bicikla i/ili počinitelja, javite se u najbližu policijsku postaju.

Sprječavanje krađe bicikla iz dvorišta može biti izazov, ali postoje učinkovite mjere koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik. Evo nekoliko savjeta koje policija često preporučuje:

  1. Koristite kvalitetan lokot: Investirajte u visokokvalitetni U-lokot ili lančani lokot. Jeftini i tanki lokoti mogu se lako prepiliti ili prekinuti.
  2. Zaključavajte bicikl za čvrsti predmet: Uvijek zaključavajte bicikl za nepokretni objekt koji je čvrsto pričvršćen za zemlju, poput metalnog stupa ili ograde.
  3. Zaključajte oba kotača i okvir: Kada koristite lokot, osigurajte da zaključate oba kotača i okvir bicikla. Lopovi često skidaju kotače ako nisu zaključani.
  4. Označite bicikl: Koristite nevidljivu tintu ili graviranje kako biste označili bicikl s jedinstvenim identifikacijskim brojem. To može pomoći policiji u identifikaciji i vraćanju vašeg bicikla ako bude ukraden.
  5. Sklonite bicikl iz vidokruga: Ako je moguće, držite bicikl na mjestu gdje nije lako vidljiv s ulice. Lopovi često cilju bicikle koji su lako dostupni i vidljivi.
  6. Koristite sigurnosne kamere i rasvjetu: Postavite sigurnosne kamere i svjetla s detektorima pokreta u dvorištu. Osvijetljena i nadzirana područja manje su privlačna lopovima.
  7. Uklonite dijelove bicikla: Ako planirate ostaviti bicikl na duže vrijeme, razmislite o skidanju važnih dijelova poput sjedala ili pedala. To može obeshrabriti lopove jer će bicikl biti nekompletan.
  8. Bilježite podatke o biciklu: Zapišite serijski broj, model, marku i fotografirajte bicikl. Ovi podaci će vam pomoći prilikom prijave krađe policiji.
  9. Pridružite se lokalnim biciklističkim grupama: Pridruživanje biciklističkim grupama u vašoj zajednici može vam pomoći da budete informirani o najnovijim sigurnosnim savjetima i potencijalnim prijetnjama.
  10. Redovito provjeravajte stanje lokota: Povremeno provjerite je li vaš lokot u dobrom stanju i zamijenite ga ako je oštećen ili korodiran.

Primjenom ovih mjera možete znatno smanjiti rizik od krađe bicikla i zaštititi svoju imovinu.

Objava Krađa bicikla u Kolodvorskoj pojavila se prvi puta na V'Gradu.