Prijava

Vaša prijava

Dočekan je prvi let zrakoplovnog prijevoznika T’way Air na redovnoj liniji Seul – Zagreb

['Seoul-zagreb', 'turistička zajednica zagrebačke županije', 'turizam', 'zračna luka']

Sinoć je na Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franje Tuđmana dočekan prvi let južnokorejskog zrakoplovnog prijevoznika T’way Air na redovnoj liniji Seul – Zagreb. U njemu je bilo čak 337 putnika koji su stigli u Hrvatsku. Time se nakon pet godina ponovno uspostavio zračni most između Seula i Zagreba. T’way Air će letjeti za Zagreb tri puta tjedno, od 16. svibnja do 26. listopada, a Zagreb je prva destinacija u Europi ovoga zrakoplovnog prijevoznika.

 

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

 

 

“Povezati svijet sa Hrvatskom, sa Zagrebačkom županijom naša je misija. Povećati vidljivost, učiniti naše destinacije lako dostupnima. Nakon pet godina direktnim letom povezani smo s emitivnim tržištem Južne Koreje koje je oduvijek prepoznavalo prirodne ljepote i značaj kontinentalne Hrvatske”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović i naglasila da je Zagrebačka županija na tom tržištu već odavna prepoznata kao turistička destinacija te da računaju na značajan porast broja turista iz Južne Koreje.

 

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

 

Prema podacima iz sustava eVisitor u Zagrebačkoj županiji je u 2023. godini ostvareno je 10 puta više dolazaka uz povećanje od 8 puta više noćenja turista iz Južne Koreje u odnosu na 2022. godinu. Najviše gostiju iz Južne Koreje prošle je godine boravilo u Jastrebarskom, čak preko 70 % ostvarenih noćenja dok u Velikoj Gorici imamo 16,5 % ostvarenih noćenja, a u Samoboru povećanje od 12 % ostvarenih noćenja.

 

 

Objava Dočekan je prvi let zrakoplovnog prijevoznika T’way Air na redovnoj liniji Seul – Zagreb pojavila se prvi puta na V'Gradu.