Prijava

Vaša prijava

Ačkar zahvalio Vladi na dosadašnjoj potpori i poručio; uz vas je teško biti neuspješan

['Andrej Plenković', 'HDZ', 'Hrvatski sabor', 'krešimir ačkar', 'Velika Gorica']

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar je zahvalio Vladi za potporu kroz zadnje četiri godine ocijenivši suradnju Vlade RH sa svim čelnicima, načelnicima i županijama najboljom dosad, na drugom sastajanju Hrvatskog Sabora.

Prije no što je postavio pitanje o najvažnijim smjernicama za čelnike jedinice lokalne samouprave u idućem periodu, Ačkar je iskoristio priliku da se osvrne na svoj mandat kao gradonačelnik Velike Gorice.

“Sjećam se kad ste prije četiri godine kada ste iznosili program Vlade za razdoblje koje je sada iza nas, i kada ste se dotaknuli jedinica lokalne i regionalne samouprave tada nismo ni slutili da će to biti razdoblje u kojima je ostvarena najbolja, iz osobnog iskustva govorim, suradnja Vlade Republike Hrvatske prema svim čelnicima, načelnicima i županija ne samo zato što je moja Velika Gorica HDZ-ov grad to će vam potvrditi i posvjedočiti kolege iz oporbe koji ovdje sjede koji su na čelu svojih općina i svojih gradova”, zaključio je Ačkar.

Osvrnuo se i na buduće projekte i otkrio najbitniji segment programa za iduće razdoblje.

“Osobito veseli da se u ovom programu nalazi i toliko željena bolnica u Velikoj Gorici pa prenosim zahvale svih naših sugrađana i moram priznati ono što sam puno puta rekao da uistinu svaku podršku, ukoliko se ona nastavi, a vjerujemo da hoće, teško je biti neuspješan gradonačelnik”, ustvrdio je velikogorički gradonačelnik.

Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na najavu izgradnje dnevne bolnice u Velikoj Gorici.

“Ono što želimo podržati  je dnevna bolnica u Velikoj gorici s obzirom da je to jedan od najvećih hrvatskih gradova, a imajući na umu ulaganja koja se inače tamo događaju – od velikoga logističkog centra, poduzetničke zone, novoga inkubatora za poduzetnike i izgradnje kampa Hrvatskoga nogometnoga saveza, mislim da je itekako bitno, korisno i dobro da Velika Gorica dobije i dnevnu bolnicu i da će na taj način dio ljudi biti rasterećen od odlazaka u Zagreb kada trebaju neku vrstu zdravstvene usluge.”, rekao je Plenković.

Dotaknuo se i Ačkarove pohvale  međusobne suradnje i poručio da je u tom tonu planiraju nastaviti i dalje.

“Što se tiče suradnje s lokalnim zajednicama ja mislim da ovaj model moramo ojačati…i pomagati vam i projektno i fiskalno i funkcionalno da opravdate povjerenje građana”, poručio je.

 

 

 

 

 

Objava Ačkar zahvalio Vladi na dosadašnjoj potpori i poručio; uz vas je teško biti neuspješan pojavila se prvi puta na V'Gradu.