Prijava

Vaša prijava

Šandor se sa Svjetskog prvenstva vraća sa srebrom!

['Paraatletski klub Uspon Velika Gorica', 'uspon', 'velimir šandor']

Velikogoričanin Velimir Šandor, 38-godišnji hrvatski paraolimpijac, u rodni grad sa Svjetskog prvenstva u paraatletici vraća se sa srebrom!

Šandor je postigao izvanredan uspjeh u bacanju diska u kategoriji F52 na Svjetskom prvenstvu u paraatletici koje se održava u japanskom Kobeu. Ovo je Šandorova treća medalja sa svjetskih prvenstava, nakon što je prethodno osvojio bronce 2015. u Dohi i 2017. u Londonu.

Podsjetimo, i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju također je osvojio srebro, a s ovom najnovijom medaljom iz Kobea, osigurao si je paraolimpijsku vizu za nadolazeće Igre u Parizu ovog ljeta. Šandorova kolekcija medalja uključuje i broncu s Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016., europsko srebro iz Grosseta 2016. te broncu iz Bydgoszcza 2021.

Na svjetskom prvenstvu u Kobeu, Šandor je srebro osigurao rezultatom od 16.92 metara, najbolji je s rezultatom od nevjerojatnih 20.72 metra bio svjetski rekorder Brazilac Andre Rocha, dok je bronca pripala Latvijcu Kestutisu Skucasu s 15.88 metara.

Šandor se javio iz Japana rekavši kako, radi uvjeta (kišilo je) nije zadovoljan rezultatom, ali je plasmanom – “Bilo je teško kontrolirati disk, ali imam sreću da je natjecanje dobro završilo.”

Blizu medalje bio je i Matija Sloup u bacanju kugle (F40), završivši natjecanje na petom mjestu s rezultatom od 9.81 metara. Prvo mjesto zauzeo je Rus Denis Gnezdilov sa 11.36 metara, dok su drugo i treće mjesto pripali Portugalcu Miguelu Monteiru (10.95) i Iračaninu Garrahu Tnaiashi (10.82).

Inače, na Svjetskom prvenstvu u Kobeu sudjeluje više od 1.000 atletičara iz 100 zemalja, a hrvatske boje brane i Miljenko Vučić (F11, kugla), Erik Fabian Kaurin (F46, kugla), Luka Baković (F46, kugla), Mirnes Omerhodžić (F51, čunj), Ivan Katanušić (F64, disk), Marin Županović (F54, koplje) te Ivana Purkić (F38, disk).

– Čestitke Velimiru i njegovom treneru Ivanu Čengiću na ostvarenom uspjehu, a sutra pratimo nastup Miljenka Vučića u bacanju kugle klase F11 – poručuju iz Paraatletskog kluba Uspon Velika Gorica.

Objava Šandor se sa Svjetskog prvenstva vraća sa srebrom! pojavila se prvi puta na V'Gradu.