Prijava

Vaša prijava

Veliki uspjeh velikogorčkih trkača; za vikend osvojili 4 zlata

['maraton', 'trčanje', 'trkači', 'Trkački maraton klub Velika Gorica', 'utrka']

Trkači maraton kluba Velika Gorica odnijeli su četiri zlata na 25. Jaskanskom polumaratonu. Osim u Jaski, trčali su u Zagrebu, Križu i Dubrovniku i ostvarili odlične rezultate.

Iz kluba objašnjavaju kako se Jaskanski polumaraton, održan u Jastrebarskom u organizaciji AK Jastreb 99, boduje se kao 6.kolo Hrvatske atletske cestovne lige, pa su im je visoki plasman donio puno bodova za ostanak pri vrhu ligaške tabele. Nakon pet kola, MKVG je na petom mjestu od četrdeset klubova. Među 98 natjecatelja na 21.1-kilometarskoj stazi sudjelovalo je šestero članova velikogoričkog kluba – po troje u ženskoj i muškoj ekipi.

Najbolji rezultat u Jastrebarskom, na brdovitoj stazi s 330 metara elevacije i pod vrelinom proljetnog sunca, ostvarila je Vedrana Janjić, završivši utrku na 3. mjestu generalnog poretka žena. Vedrani je do cilja trebalo 1h47min16sec, a od nje su brže bile jedino dvije trkačica AK Svetice Nikolina Ilijanić i Martina Horvat. Vedrana se drugi put popela na postolje, i to na najvišu stepenicu, na proglašenju kategorije Ž45, u kojoj je bila dominantno najbrža. Vedrana Janjić nakon šestog kola Hrvatske atletske cestovne lige sigurno ostaje na prvom mjestu ženske konkurencije. Lani je, podsjetimo, Vedrana bila prvakinja HACL.

 

Foto: Maraton Klub Velika Gorica

Dvije trkačice kluba su se popele na pobjedničko postolje kategorije Ž55. Jasminka Zvonar je s rezultatom 1h55min31sec bila druga, a Renata Horvatek je s rezultatom 2h02min54sec stigla do cilja treća. Na postolju su bile s Natalijom Gulin (AK Biograd).

Najbrži Velikogoričanin u Jaski bio je Vedran Planinšek, koji je s rezultatom 1h28min25sec osvojio fantastično peto mjesto u muškoj konkurenciji te prvo mjesto u kategoriji M35. Bodove za MKVG još su u Jaski osvojili Marijan Malčević (2h04min37sec, 45. mjesto muški) i Berislav Devčić (2h28min54sec, 62. mjesto muški).

Sljedeća ligaška utrka na kojoj će trkači nastupiti bit će Plitvički maraton, 2. lipnja.

Trkači maraton kluba Velika Gorica sudjelovali su i na Festivalu sporta Decathlon na Jarunu. Jedan od njih bio je Vedran Planinšek, koji je 4.8-kilometarsku stazu pretrčao za 17min32sec, osvojivši 6. mjesto generalke među 340 finišera i finišerki. Malo iza njega ciljem je prošao Ivica Prpa (19min15sec, 19. mjesto), a na sigurnoj udaljenosti bio je Zvonimir Bradić (28min04sec, 187. mjesto).

Trčali su i na drugoj strani Zagreba, na Bundeku, gdje je organizirana humanitarna petkilometarska utrka Run for Down. MKVG je predstavljala Martina Mataković Barun. S rezultatom 24min00sec osvojila je odlično 7. mjesto.

Odličan rezultat postigao je vatrogasac Nedjeljko Babić u Vatrogasnoj trkačkoj ligi. Na stazi od 6,5 kilometara Babić je s rezultatom 32min34sec osvojio 21. mjesto generalke (126 finišera), 19. mjesto među muškima te drugo mjesto u kategoriji vatrogasaca M50 na Vatrogasnoj utrci Dubrovnik, Memorijal Goran Komlenac, koja se boduje kao 3. kolo vatrogasne lige.

Cross Hill Run u Križu također je ugostio naše trkače. Na stazi od 5 kilometara je Valerija Prpa s rezultatom 33min445sec osvojila 22. mjestu među ženama, dok je Ivica Prpa, nakon jutarnje jurnjave po Jarunu, u Križu istrčao Pivsku milju i osvojio peto mjesto.

Maraton klub Velika Gorica redovito prima nove članove, a priključiti se mogu svi, od osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata, odraslih, atletičara i rekreativaca. Treninge na ŠRC Radnik u Velikoj Gorici, Hrvatske bratske zajednice 80 vode školovani treneri kluba. Svi zainteresirani mogu doći osobno ili se javiti na e-mail mkvg@mkvg.hr.

Objava Veliki uspjeh velikogorčkih trkača; za vikend osvojili 4 zlata pojavila se prvi puta na V'Gradu.