Prijava

Vaša prijava

Dječji vrtići Lojtrica i Žirek: dobrotvorna akcija za oboljele od mišićne distrofije

['dječji vrtić Lojtrica', 'dječji vrtić žirek', 'dobrotvorna akcija']

Dječji vrtić Lojtrica već godinama podržava kampanju Savez društava distrofičara Hrvatske pod nazivom Biljka za MD, kojom se nastoji senzibilizirati javnost za probleme s kojima se suočavaju osobe s mišićnom distrofijom. Kroz donacije za biljke prikupljat će se sredstva koja će biti usmjerena za nabavku pogonskog dodatka za invalidska kolica koji uvelike olakšava kretanje i povećava samostalnost i fleksibilnost.
Foto: Savez društava distrofičara Hrvatske Facebook
U utorak, 21. svibnja 2024. u DV Lojtrica i DV Žirek, u jutranjim satima od 7.00. do 9.00, bit će organizirana izložba Biljka za MD na kojoj će djeca uz pomoć odgajateljica prodavati biljke sadnice, a brojni roditelji svojim primjerom djeci pokazati važnost društvenog angažmana što će kao ishod imati značajno unapređenje kvalitete življenja osobe s MD – Gordane Maras, djevojke iz Požege kojoj je mišićna distrofija dijagnosticirana u djetinjstvu, kao i mlađem bratu i sestri.
Kroz život prošla je puno gubitaka, od gubitka doma do gubitaka najbližih osoba, ali Gordana nije posustala jer život je za nju dar i cijeni ga. Nikada ne gubi nadu i vjeru koja joj daje snagu, a kada misli da je sve izgubljeno, sjeti se – sutra je novi dan i tako ide dalje! U Kampanji “Biljka za MD” 2024., kroz donacije za biljke, prikupljaju se sredstva za podršku Gordani. Sva prikupljena
sredstva bit će usmjerena u financiranje nabavke pogonskog dodatka za invalidska kolica koji
uvelike olakšava kretanje i povećava samostalnost i fleksibilnost. Za Gordanu dodatak će biti
iznimno značajna podrška i pogonska snaga jer postojanje arhitektonskih barijera,
nepristupačan i neprilagođen javni prijevoz i okoliš za osobe s invaliditetom u Požegi
predstavljaju veliki izazov.
Savez društava distrofičara Hrvatske kampanju Biljka za MD kontinuirano provodi od 2021. godine povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s neuromuskularnim bolestima – 21. svibnja, s ciljem podizanja svijesti javnosti za izazove s kojima se susreću osobe s mišićnom distrofijom (MD). Kampanja se provodi u iznimno uspješnoj suradnji s Dječjim vrtićem Lojtrica iz Velike Mlake, koji je kroz sve godine provedbe Kampanje osvjedočio visoku senzibiliziranost za potrebe osoba s MD i važnosti razvoja solidarnosti i uključivosti kod djece od najranije dobi.
Foto: Savez društava distrofičara Hrvatske Facebook
Pozitivna priča se širi te posebno veseli da se u 2024. godini Kampanji pridružio i Dječji vrtić Žirek iz Velike Gorice koji je također prepoznao njezin značaj.

Objava Dječji vrtići Lojtrica i Žirek: dobrotvorna akcija za oboljele od mišićne distrofije pojavila se prvi puta na V'Gradu.