Prijava

Vaša prijava

Goričke odbojkaške ekipe izborile državnu završnicu u Rijeci

['državni turnir odbojka', 'državno natjecanje odbojka', 'odbojka', 'sprotske igre mladih']

U sportskoj dvorani Kineziološkog fakulteta u Zagrebu odigran je veliki MIS turnir u odbojci, na kojemu su snage odmjerile najbolje ekipe regije. U napetim utakmicama i odličnoj atmosferi 20 ekipa se borilo za pobjedu i plasman u Rijeku na završnicu Plazma Sportskih igara mladih u kategorijama: 2006. godište i mlađe u ženskoj kategoriji te 2009. godište i mlađi u muškoj i ženskoj kategoriji.

Na državnu završnicu u Rijeku u kategoriji 2006. godište i mlađe putuje ekipa HOK 06 iz Velike Gorice. Državni finalisti u kategoriji 2008. godište i mlađe su, prošlogodišnji državni prvaci I međunarodni viceprvaci, ekipa Zagi u muškoj kategoriji, te ekipa HOK 09 iz Velike Gorice u ženskoj kategoriji.

Foto: PR

Svi finalisti će u Rijeci 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 28 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori. Kad društveno odgovorna kompanija MIS je prepoznala napore, viziju i ideje Plazma Sportskih igara mladih da djecu i mlade zajedničkim snagama potaknu na bavljenje sportom, na stjecanje zdravih navika i prihvaćanje zdravog sportskog način života.

Foto: PR

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život. Atmosfera na svim MIS turnirima u odbojci najbolji je pokazatelj kako smo u tome i uspjeli.

Plazma Sportske igre mladih i ove godine potpuno besplatno omogućuju djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder joy turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika), a održat će se i 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta, državna završnica u Rijeci te međunarodna završnicu u Splitu. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Objava Goričke odbojkaške ekipe izborile državnu završnicu u Rijeci pojavila se prvi puta na V'Gradu.