Prijava

Vaša prijava

Gorički školarci pomeli konkurenciju na matematičkom natjecanju

[]

Održan je završni krug 7. Matematičkog četverca, ekipnog natjecanja iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije.

Natjecanje je održano u restoranu Za vašu dušu u Okuju, a zadatak natjecatelja je bilo ekipno rješavanje zahtjevnih zadataka ekipe te projektni zadaci koje su kasnije morali prezentirati. U prvom krugu natjecanja je sudjelovala 141 ekipa. Sedam najboljih timova se plasiralo u drugi krug, od kojih je petero goričkih timova s našeg područja iz Osnovne škole Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika te iz OŠ Vukovina. 

Foto: Lidija Kovačić

Medalju za 2. mjesto u kategoriji MINI  osvojila je Kvaternik ekipa, Ekipa za četiri, mentorice Nele Šipušić, a činili su je učenici: Marta Hižar, Una Grbac, Jakov Prevolnik i Lucija Desnica. Hrabre i uspješne su bile i preostale MINI ekipe: Bubamare mentorice Josipe Smrekar i Čupavci mentorice Nele Šipušić.

Foto: Lidija Kovačić

Zlato su u kategoriji MAXI osvojili učenici iz Vukovine, Vučko 5, pod mentorstvom Nikoline Marković u sastavu: Lana Petrović, Petra Roginić, Vito Lokas i Tea Smrekar. Srebro je u istoj kategoriji osvojila ekipa iz OŠ Eugena Kumičića ekipa, Dupini, uz mentorstvo Lidije Kovačić, a članovi su: Laura Hajduk, Isabel Damnjanović, Andrej Holub i Danilo Bartolić.

Foto: Lidija Kovačić

Organizatori natjecanja su voditeljice ŽSV-a nastavnika matematike Josipa Smrekar, Maja Karlo i Nikolina Čehok. Održavanje ovog natjecanja  omogućila je Zagrebačka županija, a nagrade su osigurali izdavačke kuće Školska knjiga, Alfa i Profil, Hrvatsko matematičko društvo i grad Velika Gorica.

Objava Gorički školarci pomeli konkurenciju na matematičkom natjecanju pojavila se prvi puta na V'Gradu.