Prijava

Vaša prijava

Kamo za vikend; festivali vrijedni pažnje u okolici Gorice

['festivali', 'priroda', 'proljeće']

Za vikend nas očekuju visoke temperature i pretežito sunčano vrijeme koje zove na boravak u prirodi. Srećom, sezona je festivala na otvorenom, a mi vam donosimo presjek zabavnih i zanimljivih događanja u Gorici i okolici.

Velika Gorica

Park Franje Tuđmana u samom srcu grada nekoliko tjedana okupiraju Goričke večeri koje ovog vikend ponovno organiziraju  koncerte na otvorenom. Tako ćete u petak u 20 sati moći uživati u koncertu grupe Pavel, a u subotu u isto vrijeme u koncertu popularnog pjevača Joleta. U nedjelju ćete moći čuti potpuno drugačiji žanr glazbe. Tako će u sklopu VG Blues, rock i country festivala nastupiti Zdenka Kovačiček, Tomislav Goluban, Trio Quatro, Sky Groove i The Changes.

 

Foto: POU VG Facebook

Zagreb

Dobra vijest za sve pivopije, u tijeku je festival pive Zagreb Beer Fest.

Na zapadu grada, u sklopu Beer Fest-a moći ćete probati preko 180 vrsta piva iz raznovrsnih industrijskih i craft pivovara dok uživate u koncertima popularnih glazbenika. U petak sviraju Kuzma & Shaka Zulu, Miach i Vojko V. Subota je rezervirana za nastup Ministranata, Mašinka, MORT-a i Kawasaki 3P-a. Festival će zatvoriti Rimljani ite doma, IDEM, Svemirko, z++ i Edo Maajka. Ulaz na festival je u 15h, a u subotu i nedjelju od 16 sati.

 

Foto: Zagreb Beer Fest Facebook

 

Jastrebarsko

Obožavatelji drugog alkoholnog pića svoju će zabavu pronaći u drugom gradu. Plešivica već tradicionalno petu godinu zaredom postaje domaćin Festivala pjenušaca & jagoda. Ovaj festival će vam prepun je opuštajućih aktivnosti poput šetnje vinogradima, degustacije pjenušaca, obilascima nasada jagoda te kulinarskim užicima i glazbom. Posjetitelji će također imati prilike posjetiti vinarije i to organiziranim oldtimer kombijima. Profinjene i lepršave kapljice najboljih hrvatskih pjenušaca nadopunit će slasne jagode domaćih proizvođača, a organiziran je i obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić.

Na Festivalu ove godine sudjeluje čak 13 vinara, blistavim šarmom pjenušaca koje stvaraju vinarije Robert Braje, Kolarić Coletti, Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Tomac & Bajda, Šember, i od ove godine vinarija Režek, kao i dugogodišnji sudionik Hotel Princess.

 

Foto: Visit Jastrebarsko Facebook

 

Šćitarjevo

Kratkom vožnjom nadomak Gorice ući ćete u vremensku kapsulu i doputovati u davnu prošlost starog Rima. Arheološki park Andautonija slavi 30.-u obljetnicu postojanja i organizira Dane Andautonije na kojima će interaktivnim sadržajem prikazati svakodnevni život starih Rimljana.

Očekuju vas čarobni okusi rima, radionice izrade keramičkih posuda, tkanja i rimskih parfema, zabavni i tematski koncerti klasične glazbe i grupe Car je gol, predavanja i naravno, druženje uz rimsko vino.

 

Foto: Arheološki muzej Zagreb Facebook

 

Ulaz na sve festivale je besplatan, a mi vam želimo dobru zabavu!

 

 

Objava Kamo za vikend; festivali vrijedni pažnje u okolici Gorice pojavila se prvi puta na V'Gradu.