Prijava

Vaša prijava

Sve je spremno za Olimpijski festival dječjih vrtića; donosimo program događaja

['dječji vrtići', 'Olimpijski festival dječjih vrtića grada Velike Gorice']

Obavljaju se završne pripreme za 20. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Velike Gorice, na kojem će sudjelovati čak 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek.Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice ove godine po prvi puta organizira Olimpijski festival dječjih vrtića.

Radi se o manifestaciji koja, njegujući vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskog društva, promiče sport među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti. Ovaj tradicionalni festival HOO provodi dugi niz godina u suradnji sa sportskim zajednicama, u skladu s Olimpijskom poveljom i Statutom HOO-a.

Mali sportaši natjecat će se u nogometu i četiri atletske discipline: trčanje na 50 m, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje 4x25m.

Zajednica športskih udruga u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim odborom osigurala je za svako dijete prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima festivala za otvaranje olimpijade.

Pored toga, svako dijete dobiti će prigodnu medalju, majicu sa logom i u boji vrtića za natjecanje, dok će odgajateljice i osoblje vrtića dobiti prigodne majice sa logom i u boji vrtića.

Pobjednici dobivaju medalje, diplome i pehare a vrtić/ekipa koja će se najviše isticati u poštivanju olimpijskih pravila dobiva nagradu za Fair Play.

PROGRAM:

  • 16:30 h Okupljanje dječjih vrtića, sastanak s vodstvom ekipa

Dolazak dječjih vrtića i smještaj u svlačionice te priprema za mimohod.

  • 17:00 h Svečani mimohod

Na mimohodu sudjeluju svi dječji vrtići sa svojim ekipama. U pratnji su odgajateljice i druge službene osobe koje za to imaju dopuštenje dječjeg vrtića, te službene osobe natjecanja. Dječji vrtići ulaze na stadion (atletsku stazu) poredani su po abecednom redu, po nazivu dječjeg vrtića. Svaki dječji vrtić na čelu kolone nosi transparent s nazivom dječjeg vrtića koji predstavlja. Prvi će se predstaviti DV Ciciban, zatim DV Lojtrica pa DV Velika Gorica i na kraju DV Žirek.

  • 17:10 h Ceremonija otvaranja

Pozdravni govor predsjednika Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora i otvaranje igara od strane gradonačelnika domaćina.

Dolaskom do jarbola zaustavljaju se, a sportašica Ema Bakula iz Taekwondo kluba, držeći jedan ugao zastave, recitira zakletvu Olimpijskog festivala na hrvatskom jeziku :

„U ime svih natjecatelja obećavam da ćemo sudjelovati na Olimpijskom festivalu na način da ćemo poštovati i slijediti pravila pod kojima se održava, da ćemo se posvetiti sportu bez dopinga i droge, u istinskom sportskom duhu za slavu sporta i na čast naših ekipa.“

Diže se zastava i svira se hrvatska himna – zastavu na jarbol stavlja Damir Martin, proslavljeni hrvatski olimpijac, a diže na jarbol Ema Bakula, zastavu pridržavaju 4 djevojčice i 4 dječaka.

4 dječaka, po 1 svakog vrtića, nose olimpijski plamen. Izmjenjuju se na svakih 25-30m i zadnji dječak dolaskom do postolja, dodirom baklje ”pali” vatru na predviđenom postolju.

  • 17:25 h Početak natjecanja

Spiker proziva imenom i prezimenom natjecatelje i usmjerava ih na poligon, a voditelji ekipa odvode djecu na sportska borilišta. Suci/voditelji natjecanja nogomet i atletika daju upute i označavaju početak natjecanja.

  • 18:40 h Ceremonija dodjele nagrada i diploma

Nakon završetka natjecanja i obrade rezultata slijedi proglašenje najuspješnijih pojedinaca i ekipa. Nagrade su osigurane posebno za djevojčice i dječake (pojedinačno i ekipno).

Dječji vrtić koji na sportskom borilištu pokaže najveće poštovanje prema pravilima igre, prema protivničkim natjecateljima i prema samom sportu od HOO-a dobiva nagradu fair play.

  • 19:00 h Ceremonija zatvaranja

Spuštanje zastave HOO-a i iznošenje sa stadiona, obraćanje predstavnika HOO-a natjecateljima i gašenje olimpijskog plamena.

 

Nakon zatvaranja festivala održat će se zabava za sudionike kroz druženje na terenu za igru uz muziku sa razglasa.

 

Objava Sve je spremno za Olimpijski festival dječjih vrtića; donosimo program događaja pojavila se prvi puta na V'Gradu.