Prijava

Vaša prijava

VIDEO Otvoreno 11. Državno prvenstvo mažoretkinja

['barbarice', 'državno prvenstvo mažoretkinja', 'krešimir ačkar']

Dvorana Srednje strukovne škole Velika Gorica ovog vikenda ugostit će 21 tim mažoretkinja koje će prikazati čak 300 koreografija na tradicionalnom 11. izdanju Državnog prvenstva mažoretkinja.

Prvenstvo se održava danas – 25. te sutra 26. svibnja, a ulaz u dvoranu je slobodan.

Prvenstvo na nacionalnoj razini organiziralo je Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT), a plasman timova ostvaren je kroz ostvarenje dovoljnog broja bodova na tri kruga Regionalnih kvalifikacija u ožujku.

Državno prvenstvo svečano je otvorio i saborski zastupnik, velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar:

– Svima vama koji ste došli u naš prekrasan grad želimo dobrodošlicu, želim da se ugodno osjećate, a natjecateljima koji su se mjesecima pripremali za ovaj događaj želim svu sreću i puno uspjeha! Samo vi znate koliko je truda, vremena i odricanja uloženo kako biste danas bili ovdje. Također, puno je truda uloženo i u organizaciju, stoga čestitke i organizatorima! Velik je ovo događaj, a osjećaj ponosa što ste dio njega, vjerujem, pamtit ćete cijeloga života! Sretno svima!

Mažoretkinje HUMT-a će se predstaviti u četiri dobna razreda: kadeti, juniori, senior i grandseniori te u kategorijama: solo, duo/trio, mini i velike formacije, kao i defile, s rekvizitima: štap, pom pon, mix, zastave, baton flag i show ktg.

Domaći tim Plesni klub Barbarice predstavit će se u sva četiri dobna razreda u koliko djeluju: djeca, kadeti, juniori i seniori, a djeca u revijalnom programu.

Naše Barbarice plešu već 21 godinu, a članice su HUMT-a od samog početka 2013 . i ovo im je i 11. državno prvenstvo.

Objava VIDEO Otvoreno 11. Državno prvenstvo mažoretkinja pojavila se prvi puta na V'Gradu.