Prijava

Vaša prijava

Plenković u Velikoj Gorici – Idemo po još jednu pobjedu!

['Andrej Plenković', 'HDZ', 'krešimir ačkar']

Jučer je u Velikoj Gorici, a potom i u Sisku, održano predstavljanje kandidata liste Hrvatske demokratske zajednice za Europski parlament.

Nositelj liste je aktualni premijer Andrej Plenković, a slijede Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Tomislav Sokol, Marko Pavić, Ante Mihanović, Danijel Marušić te Marijana Petir.

Ovom prigodom, premijer Andrej Plenković gostovao je u velikogoričkoj redakciji Radio Banovine, prilikom čega je istaknuo važnost izlaska na izbore kako bi građani iskoristili svoje pravo glasa i utjecali na budućnost Hrvatske u Europskoj uniji.

– Politikom modernog suverenizma ostvarujemo strateške ciljeve – Pelješki most, Schengen, eurozona, LNG Terminal, obnovu Zagreba i Banovine. Uz potporu EPP-a nastavljamo se zalagati za snažnu i važnu Hrvatsku u Europskoj uniji, poručio je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Također, Plenković je odgovorio na tvrdnje ljevice kako je ona jedina brana od crne desnice u EU parlamentu. Objasnio je političku poziciju HDZ-a i naglasio kako njihova lista, koju predvodi, radi za jaču Hrvatsku u Europi, razjasnio je tezu da će novca iz fondova EU za Hrvatsku biti do 2027. godine te pojasnio što to znači za budućnost i kako će Hrvatska nastaviti koristiti EU fondove.

Premijer je govorio o očekivanjima za političku grupaciju Pučana u Europskom parlamentu, kojoj HDZ pripada, i njihovoj ulozi u budućnosti EU.

Također, Plenković je podijelio svoja očekivanja za rezultate HDZ-a na europskim izborima u Hrvatskoj te istaknuo važnost angažmana birača.

Više o ovim temama i detaljne odgovore premijera Plenkovića pogledajte u emisiji.

Nakon gostovanja u emisiji Radio Banovine, premijer se zaputio u Hotel Garden Hill na predstavljanje kandidata liste Hrvatske demokratske zajednice za Europski parlament gdje ga je dočekao velikogorički gradonačelnik i saborski zastupnik Krešimir Ačkar sa stranačkim kolegama, ministrima i ostalim visokim dužnosnicima i uzvanicima.

– Velika Gorica zahvaljujući Vladi i sredstvima EU posljednjih nekoliko godina na raspolaganju ima preko 100 milijuna eura, zahvaljujući kojima smo realizirali brojne projekte, zato su ti izbori jako od iznimne važnosti za svakog građanina Lijepe Naše! – poručio je Ačkar.

Cijelo predstavljanje možete pogledati na prijenosu uživo:

Nakon predstavljanju u Velikoj Gorici premijer Andrej Plenković zaputio se na predizborni skup u Sisku.

Objava Plenković u Velikoj Gorici – Idemo po još jednu pobjedu! pojavila se prvi puta na V'Gradu.