Prijava

Vaša prijava

Održan 2. Memorijalni turnir Franjo Milanščak – Gira, NK Kurilovec slavi pobjedu!

['2. memorijalni turnir franjo milanščak gira', 'dinamo', 'FRANJO MILANŠČAK', 'NK Kurilovec', 'novo čiće']

U sjećanje na Franju Milanščaka – Giru danas je na stadionu Dinamo Hidrela u Novom Čiču održan istoimeni, 2. po redu Memorijalni turnir za mlađe pionire U-13.

Franjo Milanščak Gira bio je dugogodišnji član zajednice Novog Čiča i cijeli svoj život proveo je u lokalnom Dinamu. Kao standardni prvotimac i kasnije u raznim ulogama unutar kluba, ostavio je dubok trag u povijesti kluba. Njegov doprinos sportu i zajednici inspirirao je mnoge, a turnir nosi njegovo ime u čast njegove predanosti i ljubavi prema nogometu.

Ovaj sportski događaj okupio je momčadi raspoređene u dvije skupine:

Turnir je započeo s dvije skupine:

  • Skupina A: Dinamo Hidrel, Jelačić Vukovina, Velika Mlaka 1947 i Mladost Okić iz Klinča Sela
  • Skupina B: Buna iz Male Bune, Kurilovec i Stupnik

Momčadi su se natjecale bod sustavom, gdje su dvije najbolje momčadi iz svake skupine prošle u polufinale. Svaka utakmica trajala je 30 minuta.

Nakon napetih i uzbudljivih utakmica, finalni rezultati turnira su sljedeći:

  1. NK Kurilovec – pobjednici turnira
  2. NK Stupnik – drugo mjesto
  3. NK Velika Mlaka – treće mjesto
  4. NK Ban Jelačić Vukovina – četvrto mjesto

Dodijeljene su i individualne nagrade za izvanredne uspjehe:

  • Najbolji strijelac: Mihael Bratković (NK Kurilovec)
  • Najbolji igrač: Marta Rošić (NK Kurilovec)
  • Najbolji golman: Leon Hudolin (NK Stupnik)

Dream team turnira čine Mark Mikulin (NK Kurilovec), Antonio Bajković (NK Kurilovec), Petar Jerković (NK Stupnik), Luka Meglajec ( NK Stupnik), Patrik Penić (NK Vukovina), Jakov Šulentić (NK Vukovina), Mark Šarić (NK Velika Mlaka) te Lukas Karajković (NK Velika Mlaka), a u njega su ušli i najbolji strijelac Mihael Bratković, najbolja igračica Marta Rošić te najbolji golman Leon Hudolin.

Nagrade su uručili članovi Girine obitelji, a one za prvo mjesto uručio je zamjenik gradonačelnika grada Velike Gorice Neven Karas.

Ovaj Memorijalni turnir više je od običnog nogometnog turnira, bio je to događaj koji je spojio sportsku strast, zajedništvo i sjećanje na legendu koja je svojim životom i radom ostavila neizbrisiv trag u povijesti lokalnog sporta.

Ovaj turnir nastavlja rasti i razvijati se, čuvajući uspomenu na Franju Milanščaka i njegov doprinos sportu u Novom Čiču, te inspirira nove generacije mladih sportaša na njihovu putu ka sportskim uspjesima.

Objava Održan 2. Memorijalni turnir Franjo Milanščak – Gira, NK Kurilovec slavi pobjedu! pojavila se prvi puta na V'Gradu.