Prijava

Vaša prijava

Majstor obavio izmjeru, izdao ponudu i zaprimio avans, no radove nije obavio

['gospodarsko poslovanje', 'majstor', 'orijevara']

Novi slučaj prijevare dogodio se na štetu trgovačkog društva u Zagrebu i to nakon što ih je za 7.500 eura prevario ‘majstor’ i to na domišljat način.

Naime, kako javljaju iz PU zagrebačke dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, s ciljem da svom trgovačkom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist, odgovornu osobu oštećenog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu doveo u zabludu lažno se predstavljajući kao vlasnik trgovačkog društva u Bjelovaru te tijekom prve polovine srpnja 2023. došao na izmjeru za izgradnju i montažu nadstrešnice na poslovnom prostoru trgovačkog društva u Centru. Potom je, sumnja se, odgovornoj osobi oštećenog trgovačkog društva lažno predočio da će njegovo trgovačko društvo uistinu i izraditi te montirati nadstrešnicu, nakon čega joj je dostavio ponudu te zatražio uplatu avansa na ime cijene dogovorenih radova. Sumnja se da je pritom zatražio da se uplata novčanog iznosa uplati na poslovni račun njegovog trgovačkog društva iz Zagreba, lažno predočavajući da je riječ o „sestrinskoj firmi“. Vjerujući u njegove navode da će usluga biti obavljena do sredine studenoga 2023., odgovorna je osoba s računa oštećenog trgovačkog društva obavila uplatu novčanog iznosa od 7.500 eura na račun njegovog trgovačkog društva iz Zagreba, no dogovorene radove društvo osumnjičenog nikada nije obavilo niti je novac vraćen oštećenom trgovačkom društvu, javljaju iz PU zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog kao i protiv trgovačkog društva iz Zagreba podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Objava Majstor obavio izmjeru, izdao ponudu i zaprimio avans, no radove nije obavio pojavila se prvi puta na V'Gradu.