Prijava

Vaša prijava

Umjetna inteligencija, cvijeće i gastro užitci ovog vikenda u parku dr. Fanje Tuđmana

['dani mladih', 'trg dr franje tuđmana', 'vg fest']

Ovaj vikend kreće 11. izdanje uzbudljive manifestacije VG Fest te 2. izdanje Dana mladih. Program obuhvaća mnoštvo radionica, sajam cvijeća, gastro ponudu, buvljak i aktivnosti vezane uz robotiku. Događaj će se održavati kroz dva vikenda 1. i 2. te 8. i 9. lipnja na lokaciji Parka dr. Franje Tuđmana.

Prvi vikend

Festival u sadržaju za sve uzraste kombinira zabavu i edukaciju. Tako je za mlade organizirana višednevna škola fotografije, veliki animacijski park, FIFA turnir na PlayStationu 5,

Stariji će zanimaciju moći pronaći u ponudi sajma cvijeća, gastro ponudu turopoljskih štrukli by Ivana Belošević, Buvljaku koji organiziraju Buvljakuše te na radionicama filca.

 

Foto: Buvljakuše Facebook

 

Drugi vikend

Drugi vikend festivala je u znaku tehnološkog napretka i umjetne inteligencije. Gostovat će Tehnička škola Sisak koja će predstaviti 3D printer te gaming aktivnosti i radionice izrade video igara.

NOTUM Robotics Velikogoričanima će predstaviti Robota psa (s kojim će se posjetitelji moći i družiti), školu drona, 3D animacije (djeca će crtati na papir svoje omiljene likove npr. iz crtića, a potom će ih NOTUM robotics pretvoriti u 3D lika koji hoda), robota LIDARA koji omogućava da vidimo stvari koje golim okom ne možemo vidjeti.

Za glazbeni sadržaj festivala pobrinut će se Edo Maajka svojim hip hop spektaklom.

 

 

Objava Umjetna inteligencija, cvijeće i gastro užitci ovog vikenda u parku dr. Fanje Tuđmana pojavila se prvi puta na V'Gradu.