Prijava

Vaša prijava

Adrenalin i uzbuđenje na Danu otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice

['dani otvorenih vrata vatrogasaca', 'gradonačelnik krešimir ačkar', 'jvp vg', 'velikogorički vatrogasci']

Veselje i pozitivna atmosfera vladaju u dvorištvu velikogoričkih vatrogasaca gdje se održavaju Dani otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe VG i 3. Memorijal Ivana Galekovića. Djeca uživaju u brojim igrama i prezentaciji vatrogasnih alata, a odrasli u Fircombat natjecanju opuštenom druženju.

Događaj je posjetio i gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar te tom prilikom izrazio veliku zahvalnost dobrovoljnim i profesionalnim vatrogascima na nesebičnom davanju zajednici.

“Oni su tu i kada je potres i kada su oluje i nevrijeme te služe nesebično svojim sugrađanima i jedno im veliko do srca hvala. Naši vatrogasci u VG su jedni od najbolje opremljenih u Zagrebačkoj županiji. Jedna od najboljih Javnih vatrogasnih postrojbi i želim se zahvaliti jer to ne bi bilo moguće bez ovih predivnih ljudi u javnim i dobrovoljnim vatrogasnim društvima i kao grad ćemo nastaviti poticati razvoj vatrogastva u našem gradu.”, rekao je.

 

 

Gradonačelnik se prisjetio se Ivana Galekovića, poginulog mladog vatrogasca u čiju se čast organizira ovaj događaj te ga je nazvao herojem, kao i primjerom koliko je zapravo težak posao vatrogasaca.

 

 

Pohvalio je i kvalitetu dječjeg programa kojim se nastoji djeci približiti posao vatrogasaca.

“Naši najmlađi sugrađani mogu iz prve ruke vidjeti vatrogasce. Vidjeli ste koliko su oni na zapravo jedan bajkovit i slikovit, a zapravo na tako jednostavan način našim najmlađim sugrađanima uljepšati dan, dati im nezaboravne uspomene što još jednom potvrđuje kako su vatrogasci zapravo puno više od vatrogasaca.”, zaključio je Ačkar.

JVP je posjetiteljima osigurao pregršt zabavnog sadržaja. Tako su djeca mogla “poletjeti” u kanaderu, isprobati spidergasac, popesti se na vatrogasni kamion, pogledati vatrogasnu izložbu ili uživati u igri na napuhancu oblika vatrogasne stanice.

Odrasli su svjedočili uzbudljivom i dinamičnom natjecanju Firecombat u kojem vatrogasci nastoje što brže obaviti zadatak spašavanja ozlijeđene osobe iz goruće zgrade. U natjecanju su sudjelovale 23 ekipe lokalnih vatrogasaca, kao i vatrogasaca iz Slovenije i BiH.

 

Na uspješnost sajma osvrnuo se i glavni zapovjednik JVP Velike Gorice, Ivica Maceković.

“Ovo je 6. po redu Firecombat, od 2017. godine ga održavamo, izuzev dvije godine covid situacije. Nakon toga se održava pod nazivom Memorijal Ivana Galekovića Gale u spomen našeg tragično preminulog kolege. Da taj dan malo upotpunimo smo od 2022. godine stavili da se na isti dan obilježavaju i Dani otvorenih vrata koji se od te godine bazira na igrama za djecu i evo pripremili smo i ove godine niz igara i vjerujem da će biti dobar odaziv samo da nas vrijeme posluži.”, izjavio je zapovjednik Maceković. Naglasio je važnost 28 lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koja pružaju veliku pomoć i potporu kod većih intervencija.

 

 

Javna vatrogasna postaja Velike Gorice je središnja vatrogasna postaja koja prva izlazi na teren na području Velike Gorice i okolice. Postaja broji 52 zaposlenika predanih pomaganju unesrećenima u slučaju požara.

 

Objava Adrenalin i uzbuđenje na Danu otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice pojavila se prvi puta na V'Gradu.