Prijava

Vaša prijava

Ačkar otvorio natjecanje Get Together Tour; novi oblik inkluzivnog sportskog natjecanja

['get together tour', 'inkluzija', 'judo', 'judo turnir']

Ove godine, prvi put ikada, Europska judo unija je u suradnji s JK OSI „Fuji“ i Hrvatskim judo savezom organizirala Get Together Tour koji uključuje četiri adaptirana judo turnira. Natjecanje je započelo jučer, a nastavlja se danas u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica. Domaćin prvog Get Together Tour-a je Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, a turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica.

Jučer, prvog dana turnira, održala se klasifikacija natjecatelja i sudački sastanak, dok se danas održava natjecanje u dvorani.

Turnir je otvorio gradonačelnik Krešimir Ačkar:

– Ovaj turnir, kojeg čine četiri natjecanja u različitim zemljama, započinje upravo ovdje, u našem Turopolju, Velikoj Gorici. Velika Gorica je ponosna što je domaćin ovog izvanrednog događaja, koji nije samo prilika za sportsko nadmetanje, već i za izgradnju prijateljstava, razumijevanja i solidarnosti među sportašima iz različitih zemalja. Judo je sport koji promiče disciplinu, poštovanje i ravnopravnost. Drago mi je da svi natjecatelji, bez obzira na svoje fizičke izazove, mogu uživati u sportu i pokazati svoje vještine. Za naše hrvatske judaše, ovo je jedinstvena prilika da se natječu na međunarodnoj razini i odmjere snage s kolegama koji se suočavaju sa sličnim životnim izazovima. Znamo da su financijske prepreke često veliki problem za sudjelovanje na natjecanjima u inozemstvu, stoga nam je posebno drago što možemo pružiti podršku i omogućiti im da se natječu na domaćem terenu, poručio je Ačkar, uručivši tom prilikom ugovor o sufinanciranju ovog natjecanja, u vrijednosti od 18.000 eura.

Prvi dan natjecanja, 1. lipnja, održala se klasifikacija natjecatelja i sudački sastanak, dok se danas održava natjecanje u dvorani.

Natjecat će se nadareni judaši iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Velike Britanije, Francuske i Poljske.

Turnir će okupiti judaše svih razina sposobnosti u našem gradu, a iz kluba organizatora pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže te da dožive novu dimenziju sportske, ali i životne inspiracije te poručuju “Inkluzivnost se ne živi, ona se provodi!”

Objava Ačkar otvorio natjecanje Get Together Tour; novi oblik inkluzivnog sportskog natjecanja pojavila se prvi puta na V'Gradu.