Prijava

Vaša prijava

Najavljen 13. Alpas cup, dolazi nam 40 ekipa, a rezultati će se moći pratiti i uživo putem aplikacije

['alpasalpas cup', 'krešimir ačkar', 'NK Kurilovec']

U prostorima SRC „Udarnik“ Kurilovec održana je konferencija za novinare povodom 13. međunarodnog turnira limača (U-11) pod nazivom „Alpas cup Grada Velike Gorice – Kurilovec 2024“. Ovaj prestižni sportski događaj okupit će mlade nogometne nade, a održavat će se u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja.

Turnir „Alpas cup Grada Velike Gorice – Kurilovec 2024“ okupit će 40 ekipa iz različitih dijelova Europe, pa čak i iz daleke Australije, što ga čini jednim od najvažnijih događaja za mlade nogometaše u regiji. Natjecanja će se odvijati tijekom cijelog vikenda, a očekuje se veliki broj posjetitelja i ljubitelja nogometa.

Na konferenciji su govorili sportski direktor kluba Senad Harambašić, koordinator Vlado Stepanić te Damir Golubić iz tvrtke VEGO sport koji su detaljno predstavili program i značaj turnira. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, koji je pružio podršku ovom važnom sportskom događaju te predsjednik MO Kurilovec Damir Slojšek.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo organizacijom turnira te istaknuli važnost promicanja sporta među mlađim uzrastima.

-Imamo sedam zemalja, devet stranih klubova, ukupno 40 ekipa. Natjecat će se u četiri skupine po 10 ekipa, na pet terena, 45 x 60 metara. Turnir Alpas igra se s igračem manje u polju, dakle ne igra se 7+1, već 6+1. Igra se devet utakmica u skupini, kasnije se dijelimo na utješni i glavni turnir. Nagrađuju se prve tri najbolje ekipe na glavnom turniru, tri najbolje ekipe na utješnom turniru i imamo klasični dream team – 6 igrača i vratara. Ove godine ćemo imati i aplikaciju Winner koju smo aktivirali pa će se svi koji žele moći ulogirati i pratiti sve rezultate uživo, bit će objavljen i raspored te kompletna satnica, pozicije na kojima se igra i naravno rezultati – rekao je sportski direktor kluba Senad Harambašić.

Suci Nogometnog saveza Velika Gorica sudit će turnir besplatno.

Podršku ovom važnom sportskom događaju došao je dati i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar. Podsjetimo, Grad svim klubovima plaća sve troškove režija te liječničke preglede djeci koji se provode dva puta godišnje:

-Grad Velika Gorica prednjači u ulaganju u sport, ulaganju u mlade i trudimo se iz godine u godinu povećavati iznose za djelovanje naših zajednica i udruga. Posebno se ponosimo našim sportašima, a ovakvi veliki događaji kao što je Alpas kup daju dodatnu vrijednost i prepoznatljivost našem gradu. Drago mi je da puno naše djece iz okolnih lokalnih klubova ima priliku zaigrati na Alpasu protiv velikih klubova poput Dinama i Hajduka. Veliko hvala organizatorima, uz ovakvu stručnost, entuzijazam, volonterstvo i strast nema sumnje kako će ovaj Turnir još napredovati i rasti! Grad Velika Gorica će i dalje podržavati ovakve inicijative koje promoviraju sport, zdrav život i zajedništvo – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Organizatori, partneri i lokalna vlast pokazali su jedinstvo u podršci ovom važnom sportskom događaju, koji će zasigurno ostaviti trag u životima mladih sportaša i dodatno ojačati sportsku scenu Velike Gorice.

Dodajmo za kraj još i kako će posjetiteljima također biti omogućeno gledanje utakmice Hrvatska-Španjolska!

Objava Najavljen 13. Alpas cup, dolazi nam 40 ekipa, a rezultati će se moći pratiti i uživo putem aplikacije pojavila se prvi puta na V'Gradu.