Prijava

Vaša prijava

Susret zajednica Vjera i svjetlo i Kursiljo u župi Kravarsko

['kursiljo', 'misa', 'susret', 'vjera i svjetlo', 'župa']

Župa Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom bila je domaćin susreta zajednica Vjera i svjetlo i Kursiljo u nedjelju, 16. lipnja.

Foto: Sisačka biskupija

Zajednica Vjera i svjetlo duhovni međunarodni pokret koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Rođen je iz želje da pomogne osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima, pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi. Na svetoj misi sudjelovali su članovi zajednice Vjera i svjetlo – Betanija“ iz Siska.

Foto: Sisačka biskupija

Na kraju svete mise Željka Šemper, Povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom Sisačke biskupije u zajedništvu s članovima zajednice predstavila je rad Zajednice te najavila buduće projekte pozvavši župljane da postanu dionici mozaika radosti u životu najmanjih.

Foto: Sisačka biskupija

Istoga dana u župi se održavala formacija animatora zajednice Kursiljo, koji će ovoga ljeta služiti na srednjoškolskim terminima na otoku Krapnju. Nakon svete mise uslijedio je ručak i popodnevno druženje obje zajednice u zajedništvu sa župljanima župe Kravarskom gdje su se pridružili i kancelar Sisačke biskupije preč. Janko Lulić, te duhovnik zajednice Vjera i svjetlo vlč. Ivica Šimunović.

Foto: Sisačka biskupija

 

Izvor: Sisačka biskupija

Objava Susret zajednica Vjera i svjetlo i Kursiljo u župi Kravarsko pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Kadetsko PH