Prijava

Vaša prijava

Ženske snage goričkog Maraton kluba; dva zlata i visoki plasman na Ironman trci

['cestovna utrka', 'maraton', 'maraton klub velika gorica', 'trail', 'triatlon']

Članovi i članice Maraton klub Velika Gorica proteklog su vikenda postigli odlične rezultate na utrkama u različitim disciplinama širom Hrvatske, ali i u Austriji, a posebno su uspješne bile žene. Vedrana Janjić je odradila svoju drugu Ironman utrku, Jasminka Zvonar vratila se sa zlatnom medaljom s polumaratona u Otočcu, a Renata Horvatek je pobjednica u Medvednica trail ligi.

Ironman utrka je svjetski poznata po svojoj zahtjevnosti. Riječ je o jednoj od najtežih sportskih disciplina jer kao triatlon od sudionika zahtjeva napredne vještine plivanja, bicikliranja i trčanja. Pripreme za ovakvu trku traju mjesecima, a Ironman triatlon mnogi smatraju krunom trkačkog iskustva.

Vedrana Janjić je još prošle godine postala IronWoman i već tad je u planu imala povratak u Austriju i još jedan napad na najtežu sportsku disciplinu – Ironman triatlon s 3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42,2 km trčanja. Utrku je otrčala u Klagenfurtu te ju završila za 11 sati 36 minuta 24 sekunde, osvojivši 10. mjesto u kategoriji F45-49 među 63 natjecateljice. Ukupno je od 351 finišerke Vedrana završila na 84. mjestu. Nakon što je na plivanju bila 35. u kategoriji i potom 11. na biciklu, Vedrana je najbolje odradila posljednju trkačku dionicu, istrčavši maraton za 3h58min59sec i popevši se na deseto mjesto.

Na domaćem terenu istakla se Jasminka Zvonar. Jasminka je  osvojila još jednu zlatnu medalju i skupila nove vrijedne bodove u ligi na utrci Gacka Run u Otočcu, koja se boduje kao 9. kolo HACL Jasminka je istrčala odličan polumaraton (1h52min22sec) i osvojila prvo mjestu u kategoriji Ž45 te ukupno četvrto mjesto od 21 finišerke.

Još jedno zlato osvojeno je na Medvedgrad trailu, 10. kolu i finalu Medvednica trail lige. Dužina finalne utrke lige bila je 12 kilometara sa 616 metara elevacije, za koju je goričanka Renata Horvatek osvojila  prvo mjesto u kategoriji Ž55. Istrčala je šest od deset trailova tijekom sezone i potvrdila da je najspremnija od svih žena u kategoriji Ž55.

Osim Renate, na Medvedgrad trailu bili su i Nikola Ivan Leder, Martin Potočnik i Milivoj Hudina.

 

Objava Ženske snage goričkog Maraton kluba; dva zlata i visoki plasman na Ironman trci pojavila se prvi puta na V'Gradu.