Prijava

Vaša prijava

Šareno, veselo i tradicionalno na 19. Međunarodnoj smotri folklora “Ivanje u Novom Čiču”

['Grad Velika Gorica', 'Ivanje u Novom Čiču', 'zagrebačka županija']

Vesela atmosfera, dobra hrana i glazba te predivne folklorne izvedbe obilježile su 19. Međunarodnu smotru folklora “Ivanje u Novom Čiču”. Manifestacijom se slavio i Dan mjesta Novo Čiče te Dan Župe. Događaj su svečano otvorili zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. 

 

Na manifestaciji je nastupalo 11 KUD-ova, od kojih su dva društva doputovala iz Bugarske i Slovenije, otkrio je predsjednik udruge domaćina KUD-a Novo Čiče, Stipo Duvnjak. Tako su na pozornici svoje koreografije predstavili KUD-ovi: Čiče, Nikola Šubić Zrinski, Petefi Šandor i Stari grad, kao i slovensko Folklorna društva Kres i Rakek, bugarska Folklorna tancova grupa Pendari, sisački folklorni ansambl Etno Siscia, bosansko-hercegovačko Udruženje mladih babića Sijedi krš, Hakud Glinska Tamburica te Udruga bosanskih posavljaka Izvorni običaji.

Jedan od organizatora Stipo Duvnjak je objasnio kako svake godine nastoje nastaviti s njihovom međunarodnom smotrom folklora u koju uključuju sve udruge u novom mjestu te je poručio kako su iz KUD-a domaćina sretni kada im lokalne institucije i mještani daju potporu.

Mjesto Novo Čiče nedavno je dobilo novoizgrađeni Edukativno kulturni centar čiju je izgradnju u potpunosti financirao Grad Velika Gorica čiji je gradonačelnik Krešimir Ačkar svečano otvorio program festivala.

“Dobrodošli u Novo Čiče, Velika Gorica metropola Turopolja, grad kulture, bogate baštine i prekrasnih ljudi što na najbolji način možete sami osjetiti kada gledate ove organizatore 19. međunarodne smotre folklora u Novom Čiču. Nastavite raditi ra imamo što ljepši i ugodniji život u našem Turopolju, Čiču i Gorici.”

Otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec mještanima čestitao Dan Župe i mjesta Novo Čiče.

“Čestitam kulturno-umjetničkom društvu što nas uvijek razveseli i organizira ovu Međunarodnu smotru folklora koja je zaista prepoznata i širom Zagrebačke županije, a usudim se reći i širom Lijepe Naše”, zaključio je Kolarec.

Osim atraktivnih nastupa, gosti su mogli uživati u bogatoj gastro ponudi od koje su se istakli turopoljski specijaliteti kotlovina, šaran, gulaš i odojak.

Objava Šareno, veselo i tradicionalno na 19. Međunarodnoj smotri folklora “Ivanje u Novom Čiču” pojavila se prvi puta na V'Gradu.