Prijava

Vaša prijava

Festival drvenih kapela večeras u Gorici; poslušajte koncert vrhunske glazbe u ambijentalnom ugođaju

['Crkva Ranjenog Isusa', 'festival drvenih kapela']

Zadnjeg dana lipnja krenulo je šesto izdanje Festivala drvenih kapela, manifestacije koja spaja izvrsnu glazbu i ambijentalne arhitektonske objekte. Večeras je na redu koncert romantičnih gitara u goričkoj Kapeli Ranjenog Isusa s početkom u 20 sati.

Romantične i nježne melodije na gitarama će svirati svjetski gitaristi Edin Karamazov i Igor Paro. Koncert pod nazivom “O cara armonia” obuhvaća djela Haydna, Sora i Mozarta.

Zadnji dani festivala

Koncerti se održavaju još tri dana. Zadnja dva vikend koncerata sviraju se u Donjoj Lomnici i Jakuševecu.

Kurija Modrić-Bedeković naziv je za dvor u Donjoj Lomnici koji je sagrađen još 1806. godine. Kurija je prije pet desetljeća zaštićena kao spomenik kulture. Ondje će se u subotu održati koncert tradicijske glazbe područja na kojem žive Hrvati Škoti, u izvedbi ženskog ansambla Zwizde koje su na društvenim mrežama najavile jazz izvedbu.

Posljednji koncert ovogodišnjeg izdanja Festivala održat će se u drvenoj crkvi sv. Marka Evanđelista na Jakuševcu. Na završnici manifestacije svirat će vokalno- instrumentalni ansambl festivala drvenih kapela “Sancta Barbara” Capella Lignum u novom sastavu Marija Ticl, sopran; Tamara Coha Mandić na flauti; Diana Grubišić Ćiković na harfi i Alen Kopunović Legetin na orguljama.

Foto: Općina Pokupsko Facebook

Ulaz je naravno besplatan, a koncerti su namijenjeni svima!

Objava Festival drvenih kapela večeras u Gorici; poslušajte koncert vrhunske glazbe u ambijentalnom ugođaju pojavila se prvi puta na V'Gradu.