Prijava

Vaša prijava

Karate Klub Velika Gorica: Završetak natjecateljske sezone na YOUTH LIGI

['karate klub velika gorica', 'svjetsko prvenstvo']

Karate Klub Velika Gorica je uspješno zaključio natjecateljsku sezonu nastupom na prestižnom turniru YOUTH LIGA u Poreču, koji se tradicionalno održava krajem lipnja. Ovaj turnir, poznat kao jedan od najjačih svjetskih turnira za uzrast ispod seniora, okupio je 3714 natjecatelja iz 74 države, što ga čini iznimno konkurentnim i izazovnim.

Klub je na turniru sudjelovao s 12 boraca u kategorijama U14, U16, U18 i U21, s ciljem osvajanja bodova za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati početkom listopada u Veneciji. Iako su naši natjecatelji pokazali izuzetnu borbenost i kvalitetu, nažalost nisu uspjeli osvojiti medalje.

Turnir u Poreču jedan je od četiri turnira koji se boduju prema odluci stručnih stožera naše reprezentacije, a također je kategoriziran turnir Hrvatskog olimpijskog odbora za mlađe uzrasne kategorije.

Najuspješnija natjecateljica iz redova Karate Kluba Velika Gorica bila je Ema Jukić koja je u kategoriji kadetkinja -47kg stigla do četvrtfinala. Ema je nakon slobodnog prvog kola ostvarila tri pobjede nad predstavnicama Italije, Egipta i Nizozemske, no u četvrtfinalu je izgubila od predstavnice BiH, koja kasnije nije uspjela izboriti repasaž.

Vito Hulina, Nikola Huzjak i David Lovrinović također su imali odlične nastupe u svojim kategorijama, no svi su zaustavljeni u četvrtoj borbi, što ih je spriječilo u osvajanju medalja. Mia Čunčić i Lucija Kirinić su ostvarile pobjede u prvom kolu, ali su izgubile u drugom. Ostali članovi tima, Katja Braica, Ema Filković, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Krešimir Krmpotić i Luka Lukačić, završili su svoje nastupe porazom u prvom kolu.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Unatoč nedostatku medalja, Karate Klub Velika Gorica može biti ponosan na svoje borce koji su pokazali iznimnu kvalitetu i skupili vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo. Konkurencija na turniru bila je izuzetno jaka, što pokazuje podatak da je za osvajanje medalje bilo potrebno nastupiti u sedam mečeva.

Natjecatelji sada kreću na zasluženi odmor u srpnju, dok pripreme za nadolazeće kvalifikacijske turnire počinju 1. kolovoza. Predstoje još dva kvalifikacijska turnira u rujnu, nakon čega će biti poznati putnici za Svjetsko prvenstvo u Veneciji. Karate Klub Velika Gorica i dalje ostaje među vrhunskim klubovima, s nadom da će njihovi borci ostvariti izvrsne rezultate na međunarodnoj sceni.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Objava Karate Klub Velika Gorica: Završetak natjecateljske sezone na YOUTH LIGI pojavila se prvi puta na V'Gradu.