Prijava

Vaša prijava

['miss sporta', 'pou vg']

Zagrebačka atletičarka Lara Silić nova je Miss sporta Hrvatske. U sjajnoj atmosferi 33. finala Miss sporta Hrvatske održanog u Pučkom učilištu Velika Gorica Lara je odnijela titulu najljepše sportašice Hrvatske u vrlo jakoj konkurenciji među 11 finalistica koje su na najbolji mogući način prezentirale svoj sport.

Prva pratilja je gimnastičarka iz Vukovara Aurora Ristović, druga pratilja je sinkronizirana klizačica Zagrepčanka Ena Srna, dok je lentu Miss fotogeničnosti ponijela Antea Jukić, sportska gimnastičarka iz Splita.

Foto: PR

Finale izbora Miss sporta Hrvatske 2024. godine održano je u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, gdje se 11 sportašica predstavilo publici i žiriju u 5 izlazaka: sportskoj odjeći, malim crnim haljinama, kupaćim kostimima, nakon čega je uslijedio najatraktivniji dio večeri – talent show u kojem je svaka finalistica u 45 sekundi koreografiju koju je sama osmislila uz odabranu glazbu predstavila svoj sport. Zadnji izlazak bio je u večernjim haljinama čime su finalistice zaključile natjecateljski dio i zadale žiriju priličan problem oko odabira najljepše.

Po završetku 33. izbora Miss sporta Hrvatske krunu je novoj pobjednici predala sada već bivša Miss sporta Hrvatske Korina Sajko, a vidno uzbuđena Lara Silić rekla je da nije očekivala pobjedu.

“Kad sam čula da je voditelj prozvao moje ime, isprva sam bila šokirana, pa sam onda pomislila nisam to ja, jer je bila još jedna Lara u finalu. A kad sam čula svoje prezime nisam se mogla ni smijati od šoka. Sad sam presretna. Ovo uopće nije moj teren, prvi put sam hodala po pozornici pod svjetlima reflektora u visokim potpeticama, a da me pritom netko ocjenjuje. Sportom se bavim od malih nogu, bio je tu isprva judo, pa ritmička gimnastika i sada atletika. Stvarno mislim da je sport dobar ne samo fizički nego i psihički za svakog čovjeka i ovo je iskustvo koje bih svakome preporučila. U sportu upoznaješ puno ljudi i mislim da se sportaši puno bolje snalaze u životu”, izjavila je nova Miss sporta Hrvatske Lara Silić.

Foto: PR

Zanimljivo je da je i lani pobjednica bila atletičarka, Korina Sajko, a u dosadašnja 33 izbora atletičarke su pobijedile šest puta – Kristina Topić (1997. godine), Valerija Čilaš (2001.), Kristina Vilk 2011. godine, Leonarda Farkaš 2017. godine, Korina Sajko (2023.) i Lara Silić (2024).

 

Foto: PR

Za glazbeno-zabavni dio programa pobrinuli su se Antonija Šola, Vanessa Kralj, članovi Akrobatskog Rock’n’Roll kluba Gimnazija, latinoamerički plesni par Iza Vidergar i Dan Hude te dvostruka europska prvakinja u modernom plesu Natalie Nujster.

Objava pojavila se prvi puta na V'Gradu.