Prijava

Vaša prijava

Večeras počinje 23. Međunarodni festival folklora; pripremite se na eksploziju ljepote-ples, glazba i tradicija

['FA turopolje', 'međunarodni festival folklora']

Počeo je 23. Međunarodni festival folklora koji donosi tradicionalne plesove i glazbu iz Hrvatske, Bugarske, Kosova i Sjeverne Makedonije. Plesači su za zagrijavanje održali nastup na Zagrebačkom glavnom trgu, a svečano otvorenje festivala održat će se večeras u parku dr. Franje Tuđmana.

Dobro poznati festival održat će se kroz naredna dva dana, od 12. do 13. srpnja te će u sklopu njega nastupiti folklorni ansambli iz različitih dijelova svijeta, a istaknutima će se podijeliti nagrade.

Festival je krenuo već ujutro nastupom na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s programom “Zagrebu pjesmom i plesom za dušu”, gdje su strane folklorne grupe od 9:30 do 11:30 sati prikazale bogatstvo kulture svojih krajeva.

Veliko otvorenje 23. Međunarodnog festivala folklora bit će u 20:30 sati u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, kada će se lokalni i strani folklorni ansambli predstaviti u revijalnom programu.

 

Foto: FA Turopolje

Folklorni spektakl se na istoj lokaciji i u isto vrijeme nastavlja u subotu nastupom u kojem će se na pozornici smjenjivati izvođači iz Hrvatske i inozemstva te će gledatelji moći uživati u živopisnim nastupima koji slave tradiciju, glazbu i ples.

Foto: FA Turopolje

U slobodnom dijelu programa, FA „Turopolje“ iz Velike Gorice, domaćini festivala, još jednom će oduševiti publiku svojim nastupom. Program završava podjelom nagrada i priznanja, uz voditeljicu Anu Mirenić.

Ulaz na sve događaje je besplatan!

 

Objava Večeras počinje 23. Međunarodni festival folklora; pripremite se na eksploziju ljepote-ples, glazba i tradicija pojavila se prvi puta na V'Gradu.