Prijava

Vaša prijava

Kreću radovi u Zagrebačkoj ulici; ukida se biciklistički promet, preusmjerava Arrivina linija 1

['radovi', 'vg vodoopskrba', 'Zagrebačka ulica']

Kreću radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici. Privremena regulacija prometa za vrijeme radova biti će uspostavljena na raskrižju Zagrebačka-HBZ-Kolodvorska u razdoblju od 16.07.2024. do 25.07.2024. godine i na raskrižju Zagrebačka-Zadarska-Kneza Lj. Posavskog u razdoblju od 20.08.2024. do 30.08.2024. godine.

Za vrijeme trajanja radova na raskrižju Zagrebačka-HBZ-Kolodvorska biti će zauzet dio Zagrebačke ulice i za promet zatvoren sjeverni privoz raskrižju (Ulica Hrvatske bratske zajednice) zbog čega će lokalna autobusna linija 1 (kružna urbana linija) voziti djelomično izmijenjenom trasom – redovno do semaforiziranog križanja s Avenijom pape I. Pavla II., desno na Aveniju gdje će se koristiti prvo autobusno stajalište, lijevo na Dobrilinu, desno na Zagrebačku do Unikomerca, Knezom Lj. Posavskog do kružnog toka, desno na Kolodvorsku i dalje redovnom trasom. Dok ne završe radovi na raskrižju Zagrebačka-HBZ-Kolodvorska autobusna stajališta u Ulici HBZ kod kbr. 1/1 i kbr. 41, privremeno će biti ukinuta.

Foto: VG Vodoopskrba

Radovi se izvode u sklopu projekta „Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda Zagrebačka ulica od križanja s ulicom Hrvatske bratske zajednice do ulice Rudolfa Fizira“, ukupne duljine cca 1350m.

Postojeći cjevovod je dotrajao, nedovoljnog kapaciteta i sklon puknućima (radi čega dolazi do prekida u opskrbi vodom) te je potrebno izgraditi novi cjevovod od kvalitetnijeg materijala i većeg profila (projektom je određen profil PEHD DN 225 mm).

Projektom je predviđeno polaganje zamjenskog cjevovoda u sjeverni (desni) vozni trak Zagrebačke ulice. Kako bi se pronašlo najbolje rješenje za promet, a gužve svele na minimum, Vodoopskrba je trasu podijelila na 12 dionica (prikaz u priloženoj skici).

Foto: VG Vodoopskrba

Promet će se odvijati preko postojeće biciklističke staze te djelomično u južnom (lijevom) prometnom traku, što će, nažalost, obustaviti biciklistički promet.

Najveći problemi u prometu očekuju se na raskrižju HBZ i Kolodvorske, na raskrižju Zadarske i Zagrebačke ulice kao i raskrižje, odnosno desno skretanje iz Zagrebačke u Ulicu Rudolfa Fizira. Na navedenim dionicama bit će ili obustavljen promet ili posebno reguliran, o čemu će sudionici u prometu biti upozoreni putem prometnih znakova i znakova upozorenja.

Prvi radovi počinju već 16. srpnja i to upravo na dionici križanja HBZ-a i Kolodvorske gdje će promet u potpunosti biti obustavljen do 25.srpnja kada se očekuje završetak dionice.

Tijekom trajanja radova ZET-ove linije 268 i 290 neće se mijenjati, dok će Arriva – Linija 1 u vrijeme izvođenja radova na dionici 12 biti preusmjerena. Promet će iz smjera gradske četvrti Pleso biti preusmjeren sa ulice HBZ na ulice Avenija Ivana Pavla II. – Ulica J.Dobrile – Zagrebačka ulica – Ulica Lj.Posavskog – Kolodvorska. Iz tog razloga će biti ukinute dvije stanice na ulici HBZ.

Iz VG Vodoopskrbe poručuju da se za vrijeme trajanja radova očekuje otežano odvijanje prometa te  mole sve sudionike u prometu za razumijevanje i poštivanje prometne signalizacije. Dodaju kako se radovi moraju izvesti kako bismo svima vama poboljšali uslugu opskrbe vodom.

Prometovat će se otežano, jednim prometnim trakom, pa apeliraju na građane, koji su u mogućnosti, da koriste alternativne prometne pravce.

O svim aktivnostima, terminima radova i obilaznim pravcima, VG Vodoopskrba redovito će obavještavati građanstvo na svojim mrežnim stranicama www.vgvodoopskrba.hr.

Objava Kreću radovi u Zagrebačkoj ulici; ukida se biciklistički promet, preusmjerava Arrivina linija 1 pojavila se prvi puta na V'Gradu.