Prijava

Vaša prijava

Biste li trčali više od 10 kilometara po ovim vrućinama? Trkači Maraton kluba VG to rade i dominiraju postoljem

['maraton klub vg']

Članovi Maraton kluba VG ne prestaju natjecateljski trčati ni za vrijeme toplinskog vala. Vrući i sparni srpanj donio je nastavak Hrvatske atletske cestovne lige s Noćnom 10kom koja se trčala na Jarunu, a Maraton klub Velika Gorica bio je zastupljen s više od deset trkačica i trkača. 

Na Jarunu su se u subotu navečer okupili brojni trkači na 6. Noćnoj 10ca i polumaratonu, u organizaciji AK Fit-a, a osim polumaratonske dionice i ‘cenera’ trčala se i ‘petica’. Utrka je bila 10. kolo Hrvatske atletske cestovne lige, a za bodove u ligi konkurirala je srednja dionica, dakle 10 kilometara.

Noćnu utrku trčao je veliki broj članova Maraton kluba Velika Gorica – njih čak jedanaest. Najvrjedniji je rezultat ostvarila Vedrana Janjić, lanjska ukupna pobjednica lige koja se redovno penje na pobjedničko postolje na Noćnoj 10ki. Bilo je tako i protekle subote, kad je s rezultatom 44min13sec osvojila treće mjesto u konkurenciji hrvatskih atletičarki.

Brže su bile jedino Tea Faber i Dubravka Mesec (obje iz AK Fit). U jakoj međunarodnoj konkurenciji Vedrana je osvojila ukupno 11. mjesto od 144 žene koje su istrčale 10-kilometarsku utrku. Vedrana se popela na pobjedničko postolje i kao najbrža žena u kategoriji Ž45.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Sljedeća utrka u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi je još jedna desetka –  4. Jasenovačka utrka u subotu 24. kolovoza.

Sljemenski maraton

U subotu 13. srpnja ujutro održan je Sljemenski maraton. Ova poznata trail utrka okupila je na vrhu zagrebačke planine oko 350 natjecatelja u četiri zasebne utrke: maraton (42km), jedan krug (14km), kratka staza (5km) i štafeta (3x14km), a samo je jedan bio predstavnik Maraton kluba Velika Gorica – Želimir Delač. Želimir je istrčao jedan sljemenski krug i za tih 14 kilometara trebalo mu je 1h28min31sec. Osvojio je 42. mjesto generalke i 34. mjestu u muškoj konkurenciji.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

1. Raslina trail

U Raslini nedaleko Šibenika je u subotu održan po prvi puta Raslina trail. U ponudi su bile tri staze (22km, 11km i 4km), a naš Darko Kovač odabrao je srednju dužinu i odradio je po planu. S rezultatom 1h34min48sec završio je na 22. mjestu generalke i 19. od 27 muških.

Cvjetnom obalom

U Svetom Filipu i Jakovu je u subotu održana tradicionalna utrka Cvjetnom obalom, u dužini od 10 kilometara. Ljetovanje u tom kraju su za malo utrkivanja iskoristili Darko Radić i Edita Grgić, a oboje su uspjeli osvojiti i dodatne nagrade jer su bili brončani u svojim kategorijama. Darko je s rezultatom 43min52sec bio ukupno 10. od 64 finišera i treći u kategoriji M45. Edita je s rezultatom 57min17sec bila sedma u ženskoj konkurenciji i treća u kategoriji Ž45.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

PH olimpijski triatlon

Nismo samo trčali proteklog vikenda jer naš tajnik Bruno Škrinjarić odradio je u subotu standardni (olimpijski) triatlon na Prvenstvu Hrvatske održanom na Jarunu. Olimpijski triatlon sastoji se od 1500 metara plivanja, 40 kilometara bicikliranja i 10 kilometara trčanja. Nastupajući za Triatlon klub Maksimir, Bruno je sve odlično odradio i završio utrku s rezultatom 2h03min04sec, na drugom mjestu u kategoriji M35. Ukupno je bio na šestom mjestu od 80 finišera.

S obzirom na vremenske uvjete, konkretno sparinu i temperaturu ponegdje i preko 30 stupnjeva, treba čestitati svima koji su se proteklog vikenda natjecali i završavali utrke.

Objava Biste li trčali više od 10 kilometara po ovim vrućinama? Trkači Maraton kluba VG to rade i dominiraju postoljem pojavila se prvi puta na V'Gradu.