Prijava

Vaša prijava

Paraatletski Klub Uspon Velika Gorica uspješan na 4. izdanju ZG Opena

['ani jelenić', 'paraatletski klub uspon', 'uspon', 'velimir šandor', 'ZG OPEN']

I članovi velikogoričkog Paraatletskog kluba Uspon sudjelovali su ovog vikenda na 4. izdanju ZG Opena, natjecanju u organizaciji PAK Uriha. Na natjecanju je nastupilo 75 sportaša iz 15 hrvatskih klubova te sportaši iz Bosne i Hercegovine, Češke, Bugarske, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Ovo natjecanje postalo je jedno od najvažnijih događanja u paraatletskom kalendaru, okupljajući sportaše iz različitih zemalja i pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i postignuća.

Prema propisanim normama, za Paraatletski Klub Uspon iz Velike Gorice nastupilo je sedam sportaša koji su postigli sljedeće rezultate:

Ani Jelenić postavila je nove državne rekorde na 100 metara (TK) s vremenom 35.83 sekunde u klasi F71, te u bacanju kugle u klasi F33-34 s daljinom od 5.10 metara. U obje discipline Ani je osvojila prvo mjesto.

Foto: PAK URIHO

Velimir Šandor pokazao je da je u odličnoj formi za predstojeće paraolimpijske igre. Disk je bacio na daljinu od 18.17 metara, čime je osvojio prvo mjesto u klasi F52.

Foto: PAK URIHO

Mirnes Omerhodžić osvojio je treće mjesto u bacanju čunja u klasi F32-51 s rezultatom od 31.85 metara.

Foto: PAK URIHO

U bacanju kugle, Dominik Počekal osvojio je četvrto mjesto u klasi F55-57 s rezultatom od 8.30 metara. Stjepan Dereta (van konkurencije) postigao je isti rezultat, 8.30 metara. Nataša Sobočan osvojila je treće mjesto s 5.83 metra, dok je Renata Celjak osvojila četvrto mjesto s 4.83 metra u klasi F55-56-57.

Foto: PAK URIHO

Renata Celjak također je nastupila u disciplini bacanja diska, te u klasi F55-56-57 s daljinom od 10.52 metra osvojila treće mjesto.

Naš sportaš Miljenko Vučić nije nastupio zbog bolesti.

– Nakon ovog natjecanja slijedi nam ljetna pauza, osim za Velimira i Miljenka koji nastavljaju pripreme za Paraolimpijske igre u Parizu. Sljedeće natjecanje očekuje nas u Vinkovcima 29. rujna, gdje će se održati 5. kolo Hrvatske paraatletske lige, a nakon toga slijedi pojedinačno prvenstvo Hrvatske 19. i 20. listopada – najavljuju iz Uspona, a mi im želimo puno sreće, uspjeha i odličnih rezultata koji, sigurni smo, neće izostati!

Objava Paraatletski Klub Uspon Velika Gorica uspješan na 4. izdanju ZG Opena pojavila se prvi puta na V'Gradu.