Prijava

Vaša prijava

Uplatio novac za automobil na račun tvrtke pa ostao i bez novca i bez automobila

['automobil', 'kupnja automobila', 'prijevara']

Zagrebačka policija izvijestila je o novom slučaju prijevare na štetu 41-godišnjeg muškarca koji je želio kupiti automobil od 40-godišnjaka, pa je na kraju ostao i bez novca i bez – auta.

Naime, u veljači ove godine, osumnjičeni, kao vlasnik poduzeća, dogovorio je s oštećenim kupnju osobnog automobila marke Ford putem tog poduzeća. Prema policijskom izvješću, osumnjičeni je zatražio od oštećenog da uplati novčani iznos od više tisuća eura na račun poduzeća. Tijekom veljače i travnja, osumnjičeni je u tri navrata zatražio od oštećenog dodatne uplate, ukupno dosegnuvši vrijednost automobila koji je trebao biti isporučen.

Međutim, automobil nikada nije bio isporučen. Umjesto toga, osumnjičeni je zadržao novac, čime je doveo oštećenog u zabludu.

Lakovjernost je često temelj na kojem prevaranti grade svoje planove. U ovom slučaju, osumnjičeni je iskoristio poslovni aranžman kao paravan za prijevaru, što je žrtvi dalo lažni osjećaj sigurnosti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

Objava Uplatio novac za automobil na račun tvrtke pa ostao i bez novca i bez automobila pojavila se prvi puta na V'Gradu.