Prijava

Vaša prijava

Pečenje pečenika uz kino na otovrenom: Krenule su pripreme za ljetni hit događaj “Vidim, čujem i mirišim ljeto” u Vukovini

['Ljeto u Vukovini', 'Vidim čujem mirišim ljeto', 'Vukovina']

Uskoro se ponovno zabavljamo u Vukovini na ljetnoj manifestaciji “Vidim, čujem i mirišim ljeto”.

Posebnost Ljeta u Vukovini je pečenje pečenika na selu, običaja kojeg se stari prisjećaju, a mladi poučavaju. Uz ovu lijepu tradiciju u planu je još mnoštvo zabavnih aktivnosti za sve uzraste, poput izložbi, kazališnim predstavama te kina na otvorenom za koje će se pobrinuti Pučko otvoreno učilište.

Foto: Vukovina u srcu

Organizatori događaja Udruga Vukovina u srce, Muzej Turopolja, Pučko otvoreno učilište kao i ostala lokalna društva i udruge poručuju kako je cilj manifestacije održati tradiciju Turopoljskog kraja.

Lokacija događaja je ambijentalno dvorište kurije Alapić, spomenik kulture koji će 3. kolovoza postati glavno središte društvenog života Vukovine.

Foto: Vukovina u srcu

Program manifestacije kreće u 18 sati, a posjetitelji će moći uživati u projekcijama filmova, kreativnim radionicama oslikavanja tradicionalnih drvenih igračaka “z Bistre”, igrama s otučkima/tulcima/tulinjem, vožnji neobičnim oldtimerima, kočijom i još kojekakvim neobičnim vozilima.

 

Foto: Vukovina u srcu

Svemu će u sumrak posebnu čar dati i svjetlosna rapsodija kojom će se na poseban način istaknuti skulpture kipara Mladena Mikulina.

 

Objava Pečenje pečenika uz kino na otovrenom: Krenule su pripreme za ljetni hit događaj “Vidim, čujem i mirišim ljeto” u Vukovini pojavila se prvi puta na V'Gradu.