Prijava

Vaša prijava

Pomozite pticama izdržati vrućine: Uredite kutak za ptičice u vrtu po uzoru na klince iz Martinske Vesi

['kućica za ptice', 'MARTINSKA VES', 'projekt', 'uradi sam', 'zabava']

Tko ne voli kada im ptice posjete balkon ili vrt i veselo zapjevaju. Ove jednostavne kućice za ptice možete napraviti sa stvarima koje imate kod kuće, a pticama tako pružiti zaklon, hlad, hranu i piće. 

Ako je djeci dosadno na praznicima, predložite im da naprave kućice za ptice kako bi im olakšali po ovim vrućinama.

Sve što vam treba su prazna boca ili tetrapak, uže te, opcionalno, olovke i drveni štapići, lijepilo ili selotejp.

Na tetrapaku ili boci pažljivo izrezbarite pravokutnik kroz koji ptice mogu ući. Za vrh boce zavežite uže kako biste kućicu mogli zavezati za drvo.

Kada ju objesite na odabrano mjesto u vrtu, u kućicu možete staviti sjemenke za ptice, kukuruz ili  namrvljeni suhi kruh.

Kućicu možete urediti veselim bojama, crtežima ili ju učiniti funkcionalnijom dodavanjem drvene “police” na koju ptice mogu sletjeti. Za to je potrebno izbušiti sitnu točku ispod donjeg ruba izbušene rupe te kroz nju gurnuti drveni štapić.

Također možete izraditi mali krov koji će ptičice čuvati od kiše ili sunca te dati dojam prave kućice. Izrezani dio boce zalijepite iznad gornjeg izreza rupe u boci.

Jedina stvar koju bismo dodali ovim prekrasnim kućicama jest posudica ili kutijica s vodom. Kao i ljudi, ptice su izrazito žedne po ovim sparnim i vrućim ljetnim danima pa im je uz hranu važno dati i vode.

Objava Pomozite pticama izdržati vrućine: Uredite kutak za ptičice u vrtu po uzoru na klince iz Martinske Vesi pojavila se prvi puta na V'Gradu.