Prijava

Vaša prijava

Poticaj za lakši početak: Poduzetnici početnici sa područja Zagrebačke županije potpisali ugovore o bespovratnim potporama

['natječaj', 'opg', 'poduzetnici', 'zagrebačka županija']

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je jutros u hotelu International poduzetnicima početnicima dodijelio ugovore o bespovratnim potporama vrijednosti od gotovo 350 tisuća eura.

 

Zagrebačka županija je s poduzetnicima početnicima potpisala 183 ugovora. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je predstavio ovogodišnji budžet, istaknuvši kako su ga rebalansom uspjeli povećati.

“Svake godine županija dijeli našim poduzetnicima određeni iznos sredstava. Ovaj put smo tu da bi pomogli naše poduzetnike početnike. Danas ćemo podijeliti iznos od 35o tisuća eura. Za razliku od prošle godine ove godine za potpore imamo značajno veći iznos jer smo rebalansom proračuna povećali iznos sa milijun i dvjesto tisuća eura na 2 milijuna i 100 000 eura. Mislim da je to najveći iznos koji jedna županija dodjeljuje u cijeloj hrvatskoj. Ovi iznosi su sigurno takvi da će posebno početnicima pripomoć da krenu i da se osamostale i da se u narednim godinama prijavljuju na neke druge natječaje koje će Zagrebačka županija imati te se nadam da će tako Zagrebačka županija sudjelovati u njihovu razvoju”, rekao je Kožić.

 

Istaknuo je kako podaci Fine pokazuju da su poduzetnici Zagrebačke županije na drugom mjestu na ljestvici uspješnosti, odmah nakon poduzetnika Grada Zagreba: “Mislim da je to ponos Zagrebačke županije, ali isto tako da ona doprinosi tom velikom uspjehu”, zaključio je.

 

U ime svih potpisnika obratila se Valentina Mutak iz Vrbovca koja sa suprugom Deanom Mutakom ima  zajedničk automehaničarsku radionicu otvorenu lani u svibnju.

“Mi smo odlučili da bi se prijavili na ovaj natječaj kako bi kupili još jednu automehaničarsku dvostruku dizalicu, što nam je zagrebačka županija evo sad i omogućila. Imamo tri zaposlena djelatnika, imamo licencu za praktikante. Posla ima samo treba raditi. Zahvaljujem se ovim putem Županu i cijeloj Zagrebačkoj županiji što su nam omogućili da se unaprijedimo”, rekla je.

Više o natječajima Zagrebačke županije možete pratiti na poveznici ovdje.

 

Objava Poticaj za lakši početak: Poduzetnici početnici sa područja Zagrebačke županije potpisali ugovore o bespovratnim potporama pojavila se prvi puta na V'Gradu.