Prijava

Vaša prijava

Dijanići u Veliku Goricu ponovno donijeli svjetsko zlato!

['dijanić', 'hrvatski robotički savez', 'rescue maze', 'robotika']

Hrvatske ekipe ostvarile su veliki uspjeh na ovogodišnjem RoboCup 2024 natjecanju koje se održavalo u Nizozemskoj od 17. do 21. srpnja. Ovo prestižno međunarodno natjecanje okupilo je oko 3000 robotičara iz 45 zemalja koji su se natjecali u različitim kategorijama, a u kategoriji Supertimova najuspješniji su bili – Dijanići iz Velike Gorice!

Hrvatska je na natjecanju nastupila sa šest ekipa i nijedna se ne vraća praznih ruku! Osvojeno je šest medalja – po jedno zlato i srebro, četiri bronce te dvije posebne nagrade u Junior kategorijama.

Najuspješniji među njima bili su Velikogoričani Dora Dijanić i Ivan Dijanić, pod mentorstvom brata Antonija Dijanića, koji su osvojili svjetsko zlato u kategoriji Rescue Maze kao članovi ekipe Gebruder Weiss. Osim što su osvojili prvo mjesto u kategoriji Supertimova, također su zauzeli treće mjesto u ukupnom poretku.

Hrvatske ekipe natjecale su se u kategorijama Rescue Line, Rescue Maze, Rescue Simulation, Soccer Open, Soccer LightWeight.

Ostvareni rezultati i osvojenih šest medalja te dvije posebne nagrade u Junior kategorijama dokazuju vrhunske sposobnosti i predanost naših mladih natjecatelja i njihovih mentora. Ponosni smo na sve hrvatske ekipe koje su svojim trudom, znanjem i timskim radom osigurale ove sjajne rezultate.

-Ovaj uspjeh ima ogroman značaj za Hrvatsku jer je rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada koji obuhvaća brojne radionice i natjecanja u robotici. Ujedno je to i najbolji dokaz kako se uspješno nosimo s tehnološkim velesilama u edukativnoj i natjecateljskoj robotici- poručuju iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Posebne čestitke idu našim Velikogoričanima, Dori i Ivanu, koji su pod mentorstvom brata Antonija Dijanića u velikoj konkurenciji osvojili svjetsko zlato u kategoriji Rescue Maze. Vaša posvećenost i izvrsnost inspiracija su svima nama!

Čestitamo svim natjecateljima, mentorima i svima koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu hrvatske robotike, veliko bravo!

 

Objava Dijanići u Veliku Goricu ponovno donijeli svjetsko zlato! pojavila se prvi puta na V'Gradu.