Prijava

Vaša prijava

OPREZ Provaljuje u automobile, dvorišta pa i kuće: kamere snimile misterioznog muškarca koji noću hoda sa štapom u ruci

['noćne provale', 'provala u Donjoj Lomnici', 'provala u Mraclinu']

Posljednjih dana mještane goričkih naselja Mraclin, Okuje i Donja Lomnica terorizira nepoznati muškarac kojeg su kamere snimile kako ulazi u dvorišta i automobile. Još ništa nije ukrao, ali jednoj obitelji je ušao u kuću.

Mještani sela Velike Gorice su uplašeni jer ondje zadnjih dana noću hara nepoznati zamaskirani muškarac koji u ruci nosi predmet sličan šipci ili cijevi kao naoružanje. Nije poznato što traži, jer još ništa nije otuđio iz dvorišta i automobila u koje ulazi.

Mještani su sve prijavili policiji te priložili snimke muškarca, no policija je rekla kako po snimkama ne mogu identificirati osobu.

Zadnji je put uhvaćen u Mraclinu oko tri ujutro. Mještanu Zdravku Štubanu je ušao u vozilo u kojem su bili ključevi i prometna, no iz automobila nije ništa otuđio.

“Ne, ne može ga se prepoznati. Bila je i policija i kazala da se ništa ne može raspoznati sa snimki”, rekao je Zdravko Štuban, za Dnevnik.hr.

Nekoliko minuta kasnije muškarac je snimljen na posjedu Matanovića.

“Išao je prema autima u garaži. Sada, je li tražio novac ili novčanike, teško je reći”, rekla je vlasnica Ana Matanović.

Predsjednik mjesnog odbora Mraclin, Tihomir Hubak je rekao kako je muškarac naoružan.

“Kamere su ga snimile u četiri-pet kuća kako ulazi u dvorišta i automobile. Na jednoj snimci vidi se da ima u lijevoj ruci nešto, a u desnoj štap ili nekakav borbeni instrument”, ustvrdio je Hubak.

U provalama se okušali i drugi počinitelji

Zamaskirani muškarac nije jedini koji koristi ljetne vrućine i otvorena vrata za pokušaj provale.

Obitelj Metanović ranije je tog tjedna na kamerama zabilježila poklušaj provale. Na videosnimkama su vidljivi žena i muškarac koji otvora ulazna vrata. Muškarca su našli u kući, rekao je Dragutin Matanović. Dodao je kako su počeli vikati na njega, na što se muškarac bez pogovora okrenuo i otišao.

Ista situacija se tjedan dana prije odvila u Donjoj Lomnici. Mještani su počinitelja snimili i otjerali. Sumnjaju na psihički nestabilnu osobu, piše Dnevnik.hr.

Posljednja provala dogodila se u naselju Kuče, izvijestili su na profilu mještana naselja na Facebooku.

Iz policije su odgovorili kako u Mraclinu nisu utvrdili krađu ili štetu niti pronašli nepoznate osobe. Priopćili su kako je u tijeku kriminalističko istraživanje te da policija pojačano obilazi područje.

Nisu pronađene nepoznate osobe te se kriminalističko istraživanje nastavlja. Policija pojačano obilazi područje.

Iako je riječ o naseljima gdje svatko svakoga zna, zaključavajte vrata, zatvarajte prozore te ako primijetite nekoga sumnjivog obavijestite Mjesni odbor ili policiju.

Objava OPREZ Provaljuje u automobile, dvorišta pa i kuće: kamere snimile misterioznog muškarca koji noću hoda sa štapom u ruci pojavila se prvi puta na V'Gradu.