Prijava

Vaša prijava

VIDEO Zlati Krznarić iz Donje Lomnice za humanitarni i kulturni doprinos uručena Povelja Zagrebačke županije

['donja lomnica', 'kud nova zora', 'povelja zagrebačke županije', 'zlata krznarić']

Zbog humanitarnog rada, volonterstva i kulturnog doprinosa Zlati Krznarić iz Donje Lomnice uručena je Povelja Zagrebačke županije.

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije, 17. srpnja, tajnici KUD-a Nova Zora čiji folkloraši trenutno gostuju na festivalu u Tunisu, uručena je Povelja Zagrebačke županije.

Zlata Krznarić volonterskim radom bavi se dugi niz godina i to kroz Kulturno-umjetničko društvo „Nova zora“ i Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Lomnica, a organizirala je i humanitarne koncerte i brojne akcije za potrebite.

Zlata se u Donju Lomnicu doselila nakon udaje, prije točno 50 godina. Po dolasku se uključila u rad društvene zajednice te otada nije prestala s društvenim radom.

“Puno radim i što se tiče kulturno-umjetničkog društva i Mjesnog odbora. U više navrata, odnosno mandata sam bila tajnica Mjesnog odbora i tajnica zajednice KUD-ova Grada Velike Gorice, ali i općenito sam aktivna u mjestu ako treba neke humanitarne akcije. Nedavno smo organizirali humanitarni koncert za jedno dijete koje je invalid pa onda u crkvenom zboru i ako treba nešto oko crkve”, priopćila je.

Foto: KUD Nova Zora Facebook

Zlatini kolege za nju imaju samo riječi hvale. Ističu njenu proaktivnost, veselje i zauzimanje za dobrobit zajednice, no ona ističe-ne mogu sve sama.

“Ja mogu biti onaj kotač pokretač, ali uvijek imam dobre ljude oko sebe koji mi pomažu da ostvarimo ono što možemo”, poručila je.

Foto: KUD Nova Zora Facebook

Priznaje i kako njen rad nije motiviran hvalom ili novcima.

“Mene to ispunjava. Moje zadovoljstvo je da smo svi na kupu i da smo svi zajedno i da smo si dobri. Volim ljude. Sama ne mogu biti, ja moram biti s ljudima. Dok budem mogla, dok bude me zdravlje služilo dokle ću ja pomagati i raditi”, zaključila je vrijedna Zlata.

Foto: KUD Nova Zora Facebook

Podsjetimo, KUD Nova Zora trenutno boravi u Gradu Sousse u Tunisu na obali sredozemnog mora, gdje održavaju priredbe i koncerte, a s gradonačelnikom su potpisali i Povelju prijateljstva.

 

Objava VIDEO Zlati Krznarić iz Donje Lomnice za humanitarni i kulturni doprinos uručena Povelja Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na V'Gradu.