Prijava

Vaša prijava

VATROGASNA OLIMPIJADA – U konkurenciji 53 tima DVD Ostrina 10., Rugvica 13.

['dvd bedekovčina', 'dvd ostrina', 'dvd ribnica', 'vatrogasna olimpijada']

U prekrasnom okruženju talijanskog gradića Borgo Valsugana, smještenog u autonomnoj pokrajini Trentino, održano je 24. Međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži pod pokroviteljstvom Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF). Ovo natjecanje, koje je okupilo mlade vatrogasce iz cijelog svijeta, traje od 21. do 28. srpnja, a današnji dan obilježio je vrhunac događaja – natjecanje na kojem su sudjelovali i vatrogasci iz Ribnice.

Među 53 tima iz 22 zemlje, uključujući Portugal, Japan, i mnoge druge, svoje vještine su pokazala i tri odjeljenja iz Hrvatske: DVD Ribnica, DVD Ostrna i ženska ekipa DVD Bedekovčina. Ovi mladi natjecatelji su sudjelovali u disciplinama vježba s preprekama i štafeta, gdje su pokazali izuzetnu pripremljenost i vještine.

Na kraju natjecanja, pobjednici u ukupnom poretku bili su:

  1. mjesto – Guggenberg, Austrija
  2. mjesto – Gluchow, Poljska
  3. mjesto – Piskova Lhota, Češka

Naši timovi ostvarili su sljedeće rezultate:

  • Muški:
    • 10. mjesto – DVD Ostrna
      1. mjesto – DVD Ribnica
  • Ženski:
    • 5. mjesto – DVD Bedekovčina

U zajedničkom poretku (muški i ženski), naši timovi su se plasirali ovako:

  • 11. mjesto – DVD Ostrna
    1. mjesto – DVD Ribnica
    1. mjesto – DVD Bedekovčina
Foto: HVZ

„Natjecanja vatrogasne mladeži bitan su dio hrvatskog vatrogastva jer su zalog budućih vatrogasnih kadrova. Mi smo u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici toga itekako svjesni i kontinuirano ulažemo u rad s mladima, a upravo kroz natjecanja dobrovoljna vatrogasna društva pokazuju svoju snagu i usmjerenost prema ovom časnom i humanom poslu. Ponosni smo što čak tri naša odjeljenja sudjeluju na Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži i želimo im puno uspjeha na današnjem nastupu“, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković.

Foto: DVD Ribnica

Inače, CTIF, osnovan 1900. godine u Parizu, promiče suradnju među vatrogascima i stručnjacima u vatrogastvu i spašavanju širom svijeta. Kroz svoje programe, CTIF podržava razvoj vatrogasne mladeži, koja uključuje više od milijun mladih u Europi. Ova organizacija pruža platformu za usavršavanje vještina potrebnih za gašenje požara i spašavanje, inspirirajući mnoge mlade da se pridruže vatrogasnim službama.

Foto: HVZ

Unatoč tome što se natjecanje održalo u Italiji, podrške našim vatrogascima nije nedostajalo

🙂

Ovo natjecanje ne samo da slavi vještine i predanost mladih vatrogasaca, već također jača međunarodne veze i prijateljstva među mladima iz različitih zemalja, istovremeno promičući važne vrijednosti zajedništva i humanosti.

Objava VATROGASNA OLIMPIJADA – U konkurenciji 53 tima DVD Ostrina 10., Rugvica 13. pojavila se prvi puta na V'Gradu.