Prijava

Vaša prijava

Službeno otvorene 33. OI: sugrađanin Damir Martin nastupa prvi na redu od hrvatskih sportaša

['damir martin', 'olimpijske igre']

Službeno su otvorene 33. Ljetne olimpijske igre koje se ove godine odvijaju u Parizu. Svečanost je obuhvaćala mimohod brodovima na rijeci Seini te nastupima glazbenih zvijezda Lady Gage i Celine Dion. Prvi na redu od hrvatskih sportaša je Damir Martin koji će na kvalifikacijama samca nastupiti danas u 9 sati. 

Same igre otvorio je francuski predsjednik Emmanuel Macron, a otvorenju su nazočili premijer Andrej Plenković te te bivša hrvatska predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Po prvi put otvaranje Igara odvijalo se u samom gradu, a ne na stadionu, pa je za osiguranje sudionika i gledatelja, kojih se okupilo oko 300 tisuća, angažirano 45 tisuća policajaca i tisuće vojnika.

Hrvatski sportaši tijekom dana se natječu u šest kategorija

Tijekom današnjeg, prvog dana natjecanja na Olimpijskim igrama održat će se natjecanja u 24 sporta, u njih osam dijelit će se medalje, a hrvatski sportaši nastupit će u gimnastici, kanuu na divljim vodama, rukometu, stolnom tenisu, tenisu i veslanju.

Prvi će u akciju krenuti veslač Damir Martin koji će nastupiti u kvalifikacijama samca od 9 sati, a Anton i Patrik Lončarić u kvalifikacijama dvojaca na pariće od 11.30 sati.

Tridesetšestogodišnjom Martinu ovo će biti četvrti nastup na Igrama i borba za četvrto odličje.

“Već će četvrtfinale vjerojatno biti jaka utrka jer nas ima sigurno 16 koji možemo ući u finale. Tako da to će već biti dosta naporno, ali spreman sam”, poručio je Martin.

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama Hrvatsku predstavljaju 73 sportaša i sportašica koji će se sljedećih tjedana s najboljim sportašima svijeta boriti za medalje.

 

Objava Službeno otvorene 33. OI: sugrađanin Damir Martin nastupa prvi na redu od hrvatskih sportaša pojavila se prvi puta na V'Gradu.