Prijava

Vaša prijava

Kad se male ruke slože: DVD Mraclin i Donja Lomnica zalijevaju mlade sadnice na području Grada

['DVD Donja Lomnica', 'dvd mraclin', 'DVD zalijevanje sadnica', 'ozelenjavenje grada']

Grad Velika Gorica pokrenuo je sveobuhvatan projekt ozelenjavanja naselja Grada, no zbog velikih vrućina teško je održavati zelenilo na tolikom području pa su u pomoć priskočili dobrovoljni vatrogasci kao što i uvijek uskaču svojim sugrađanima. 

Članovi DVD-a Mraclin i DVD-a Donja Lomnica odradili su još jedno zalijevanje mladih sadnica u Velikoj Gorici. Ovakvim akcijama potpomažu Gradski projekt ozelenjavanja našega Grada kako bi Gorica imala ugodan i lijep okoliš.

Foto: DVD Mraclin Facebook

Na njihovoj pomoći zahvalan je i Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar koji je najavio nove sadnje u jesen.

“Ove zime zasađeno je 449 sadnica stabala i grmova na 17 lokacija, a u jesen nas očekuje sadnja novih 700 sadnica. Dolaskom vrućih ljetnih dana potrebno je dodatno navodnjavanje, a u tome nam pomaže naša Vatrogasna zajednica s lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Hvala im što su uvijek tu kada je potrebno i što prepoznaju potrebe našega grada. Zajedno stvaramo grad kojim se ponosimo”, rekao je Ačkar.

Foto: DVD Mraclin Facebook

Vatrogascima su u pomoć odlučili priskočiti i mali sugrađani kojima su članovi DVD-a rado dopustili da se okušaju u držanju velikog crijeva s vodom.

Foto: DVD Mraclin Facebook

Objava Kad se male ruke slože: DVD Mraclin i Donja Lomnica zalijevaju mlade sadnice na području Grada pojavila se prvi puta na V'Gradu.