Prijava

Vaša prijava

Mladi vikend rekorder s 2,44 promila u krvi vozio po Novom Čiču

['novo čiće', 'promet', 'vg promet', 'vožnja pod utjecajem alkohola']

U prošlotjednoj akciji “Pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda”, na području policijske postaje Velika Gorica zabilježeno je 28 prometnih prekršaja. Najviše iz domene prebrze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola.

Dvoje vozača uhićeno je zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćena na Općinski sud – prekršajni odjel, jer su upravljali osobnim vozilom s razinom alkohola u krvi iznad 1,50 g/kg.

Vikend rekorder napuhao 2,44 promila

Dana 27.07.2024. godine (subota) u 02,20 sati, muškarac starosti 24 godine, upravljao je osobnim vozilom krećući se Velikogoričkom ulicom u mjestu Novo Čiče.

Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,44 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg.

Vozač je uhićen (teži prekršaj, alkohol iznad 1,50 g/kg) smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel.

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo pet prometnih nesreća: tri s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Objava Mladi vikend rekorder s 2,44 promila u krvi vozio po Novom Čiču pojavila se prvi puta na V'Gradu.