Prijava

Vaša prijava

15-godišnji Vukovarac treba vašu pomoć u borbi protiv leukemije: Traži se darivatelj koštane srži!

['darivanje koštane srži']

Petnaestogodišnjem Damiru Pejiću iz Vukovara potrebna je pomoć. Naime, dječak boluje od visoko rizične akutne limfocite leukemije te mu je za uspješno izlječenje potrebno pronaći darivatelja koštane srži.

Donatore koštane srži se zbog raznih medijskih kriterija koji čine transplantaciju uspješnijom. Molba za pomoć Damiru dijeli se putem društvenih mreža, kako bi se pronašao odgovarajući dobrovoljni darivatelj.

Osnovna škola Siniše Glavaševića iz Vukovara, koju Damir pohađa na svojoj je Facebook stranici također objavila molbu za pomoć uz sve potrebne informacije.

Darivatelji moraju biti zdravi, mlađi od 40 godina, bilo koje krvne grupe, ali voljna na taj način pomoći.

Gdje se javiti

Ako želite pomoći Damiru možete se javiti na dvije lokacije.

Javiti se možete u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagrebu na adresi Petrova 3. Za dodatne informacije možete kontaktirati na broj telefona 01 4600 303 ili putem e-adrese savjetovaliste@hztm.hr. Kontakt osoba je liječnica Patricija Topić Šestan.

 

Svi koji bi voljeli pomoći, pozvani su da se jave na navedene adrese ili brojeve, uz napomenu da je darivanje za Damira Pejića.

Objava 15-godišnji Vukovarac treba vašu pomoć u borbi protiv leukemije: Traži se darivatelj koštane srži! pojavila se prvi puta na V'Gradu.