Prijava

Vaša prijava

Biciklijada na kakvoj još niste bili: pogled na Savu, pauza za štrukle i džin, jahanje te živa glazba i dječje igre

['bartolovska biciklijada za male i velike', 'biciklijada', 'općina orle']

Općina Orle i Turistička Zajednica područja Posavine i Prigorja pripremaju sportski dan za cijelu obitelj.

Biciklistički doživljaj uz rijeku Savu sastavni je dio programa obilježavanja dana Općine i Sv. Bartola, sveca zaštitnika ove male, a kulturno-povijesno i prirodom bogate lokalne zajednice.

„Bartolovska biciklijada za male i velike“ je biciklijada pogodna za sve uzraste, a održat će se 25. kolovoza u 9 sati ispred zgrade Općine Orle na adresi Orle 5.

Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, a broj sudionika je ograničen.

Možete birati hoćete li voziti obiteljsku rutu dužine od 12 km (9,4 km asfalt, 2,8 km makadam, 20 m uspona) ili rekreativnu rutu u dužini od 38 km  (28 km asfalt, 10 km makadam, 30 m uspona).

Biciklijada obiteljskom rutom počinje u 9.30 sati, a očekivani povratak je oko 13 sati, dok vožnja rekreativnom rutom kreće u 15.30 sati.

Zabavne i poučne usputne stanice

Prva postaja na kojoj ćete se zaustaviti je  „Konjički centar Miklin“ gdje je organiziran „Posavski doručak“ uz domaćine KUD Slavuj Bukevje i g. Miklina koji će sudionike upoznati sa svojim rančem i konjima.

Potom Vas očekuje sljedeća atrakcija, a to je vožnja skelom u mjesto Oborovo i natrag, na kojoj ćete doživjeti jedinstvenu, opuštajuću atmosferu toka Save uz starinski način prijevoza preko rijeke.

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu  „Turk“  očekuje vas kraći odmor uz kušanje turopoljskih štrukli „Cipov“ i džinova Destilerije „Gavran“. Prolaskom kroz pitoreskna posavska mjesta u Općini Orle kao što su Drnek, Stružec Posavski, Veleševec i Bukevje upoznati ćete se sa tradijskom arhitekrurom te netaknutom prirodom.

 

Nakon biciklijade, na mjestu polaska, za sve sudionike osigurani su besplatni ručak i zabavni sadržaji za  odrasle i djecu („napuhanci“, storytelling, zabavne dječje igre, jahanje za djecu i odrasle, smotra lokalnih KUD-ova, živa glazba do kasnih večernjih sati).

Biciklijada nije natjecateljskog karaktera i biciklistička vožnja odvija se u koloni

Iz organizacije poručuju kako sudionici sudjeluju na biciklijadi na vlastitu odgovornost te su dužni poštovati prometna pravila i propise.

Voziti će se pod prometom te će se koristit jedan kolnički trak. Ispred biciklističke kolone kretat će se sigurnosno vozilo – QUAD. Organizator osigurava biciklističke vodiče – redare. U slučaju potrebe (kvar bicikla, ozljede i sl.) sigurnosno  vozilo biti će i na začelju kolone tijekom cijele biciklijade. Sukladno vremenskim prilikama, sudionici moraju imati odgovarajuću odjeću.

Donja dobna granica za djecu i njihovu samostalnu vožnju je 12 godina. Djeca mlađa od 12 godina mogu sudjelovati samo u ispravnoj sjedalici, pravilno montiranoj na bicikl.

Prijave su moguće najkasnije do 23. kolovoza, a prijaviti se možete na poveznici ovdje ili na e-mail: info@sttube.hr.

Objava Biciklijada na kakvoj još niste bili: pogled na Savu, pauza za štrukle i džin, jahanje te živa glazba i dječje igre pojavila se prvi puta na V'Gradu.