Prijava

Vaša prijava

Novi ciklus suzbijanja komaraca na području grada Velike Gorice i okolice od 27. do 30. kolovoza

['komarci', 'zaprašivanje komaraca']

Eko deratizacija kreće s novim ciklusom suzbijanja komaraca na području grada Velike Gorice i okolice. Tako će se u ranojutarnjim satima deratizacija 27. kolovoza provesti u svim naseljima Grada, a od 28. do 30. će se provoditi u okolici. 

Suzbijanje komaraca planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim  područjima.

Aktivnosti vezane uz suzbijanje dezinsekcija u stadiju letećih oblika komaraca (adulticidni tretman) će se 27. kolovoza provoditi na području naselja Velike Gorice te u Velikoj Mlaci i Gradićima i to u ranojutarnjem terminu od 05:00 do 07:00 sati.

Suzbijanje komaraca će se kroz tri dana provesti na širem području Grada

U sljedećim će se naseljima deratizacija provoditi u ranojutarnjem terminu od 04:00 do 07:00 sati.

28. kolovoza (srijeda) će se provesti suzbijanje krilatica u na sljedećim naseljima: Mičevec, Velika Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica Ščitarjevska, Lazina Čička, Ščitarjevo, Drenje Ščitarjevsko, Obrezina, Sasi, Novaki Ščitarjevski, Lekneno, Trnje, Strmec Bukevski, Zablatje Posavsko, Sop Bukevski, Črnkovec, Bapča i Kobilić.

29. kolovoza (četvrtak) akcija će se provesti u naseljima Novo Čiče, Jagodno, Donje Podotočje, Ribnica, Poljana Čička, Gornje Podotočje, Staro Čiče, Vukovina, Kuče, Okuje, Kušanec, Mraclin, Lazi Turopoljski, Ogulinec, Turopolje, Rakitovec i Buševec.

30. kolovoza (petak) će dezinsekcija biti provedena u naseljima Gornja Lomnica, Lukavec, Donja Lomnica, Petrovlina Turopoljska, Šiljakovina, Kozjača, Ključić brdo, Mala buna, Velika buna.

Izvršitelji deratizacije mole pčelare da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan dezinsekcije.

 

Objava Novi ciklus suzbijanja komaraca na području grada Velike Gorice i okolice od 27. do 30. kolovoza pojavila se prvi puta na V'Gradu.