Prijava

Vaša prijava

Radovi na novoj školi i vrtiću u Dubrancu su u završnoj fazi, gradonačelnik otkrio kada bi trebali biti u funkciji

['Dubranec', 'obnova škola', 'osnovna škola dubranec']

U tijeku je završna faza obnove osnovne škole i crkve Blažene Djevice Marije Snježne u Dubrancu, zgrada koje su bile oštećene i uništene u potresu. Gradilišta je obišao i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar koji je otkrio kako bi škola trebala biti spremna do početka ove akademske godine.

Foto: Krešimir Ačkar Facebook

Gradonačelnik je prilikom obilaska gradilišta zaključio kako obnova dobro napreduje.

“Iznimno nas veseli da se nakon razornog potresa naše naselje Dubranec sa jako bitnim središtima društvenoga života u svojoj sredini vraća u normalu, a to znači i da jako lijepo napreduje obnova župne crkve”, rekao je Ačkar.

Foto: Krešimir Ačkar Facebook
Foto: Krešimir Ačkar Facebook

Osnovna škola u potresu je pretrpjela velike štete te ju je bilo potrebno graditi iznova, a u sklopu nje sagrađen je i dječji vrtić. Gradonačelnik Ačkar je priopćio kako mu je od strane stručnih djelatnika rečeno kada bi obnovljene zgrade mogle biti stavljene u upotrebu.

“Ono na što smo iznimno ponosni je da škola koja je bila srušena u potresu i koja se morala srušiti do temelja napreduje iznimno dobrim tempom u ovome trenutku, kao i dječji vrtić koji će biti u sklopu osnovne škole te se nadamo da bi trebala bit spremna do početka ove akademske godine ukoliko ne bude izvanrednih situacija”, kazao je.

Foto: Krešimir Ačkar Facebook

Gradonačelnik je napomenuo kako je tijekom ljeta u Gorici provedeno mnoštvo radova i obnova, a mnoge od njih će obići u narednih nekoliko dana poput igrališta u Čičkoj Lazini koje je u fazi asfaltiranja te Društvenih domova u Buševcu i Čiču koji su također u završnoj fazi.

Objava Radovi na novoj školi i vrtiću u Dubrancu su u završnoj fazi, gradonačelnik otkrio kada bi trebali biti u funkciji pojavila se prvi puta na V'Gradu.