Prijava

Vaša prijava

Tradicionalna proslava Bartolova u Lomnici!

['bartolovo', 'lomnica']

Donja Lomnica, mirno i pitomo mjesto s bogatom tradicijom, priprema se za veliko tradicionalno slavlje povodom Dana mjesta i proštenja Sv. Bartola. Ovaj značajan događaj održat će se tijekom vikenda, 24. i 25. kolovoza i okupit će mještane, goste i prijatelje u zajedničkom slavlju i druženju.

Subotnji program

Subotnji program započinje u jutarnjim satima, kada će Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Lomnica otvoriti svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Dani otvorenih vrata trajat će od 10:00 do 13:00 sati, a bit će to prilika da se posjetitelji pobliže upoznaju s radom vatrogasaca, njihovom opremom i vozilima.

U 18:30 sati održat će se sveta misa u crkvi Sv. Tri Kralja, gdje će se mještani okupiti u molitvi i zahvalnosti. Nakon mise, u 19:30 sati, slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, čime će se odati počast onima koji su dali svoje živote za slobodu i mir.

Svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Donja Lomnica održat će se u Društvenom domu s početkom u 20:00 sati. U sklopu sjednice, KUD “Nova Zora” Donja Lomnica i njihovi gosti priredit će prigodni kulturno-umjetnički program. Večer će završiti prigodnim domjenkom u 20:45 sati.

Nedjelja, 25. kolovoza – Bartolovsko proštenje

Nedjeljno slavlje započinje u 11:00 sati koncelebriranom svetom misom, koja će okupiti vjernike u zajedničkoj molitvi u čast Sv. Bartola, zaštitnika Donje Lomnice.

Popodne će biti rezervirano za opušteno druženje i zabavu. U 16:00 sati na starom igralištu održat će se društvene i zabavne igre koje će razveseliti sve uzraste, dok će sportski dio programa održati u 17:30 sati kada će se odigrati utakmica NK Lomnica.

Cijela proslava završit će druženjem na novom nogometnom igralištu u 20:00 sati, gdje će mještani i gosti moći uživati u toploj atmosferi i zajedničkom druženju. 

Proslava Dana mjesta i proštenja Sv. Bartola u Donjoj Lomnici bit će prilika za okupljanje, slavlje i zajedničko sjećanje na važne trenutke iz povijesti mjesta. Organizatori pozivaju sve mještane, prijatelje i posjetitelje da im se pridruže u ovom posebnom vikendu, ispunjenom radošću, molitvom i zajedništvom.

 

Objava Tradicionalna proslava Bartolova u Lomnici! pojavila se prvi puta na V'Gradu.