Prijava

Vaša prijava

Krenulo je uređenje parka na Meštrici: Zasađena stabla i uređene pješačke staze, košarkaški teren u izradi

['gornja lomnica', 'krešimir ačkar', 'meštrica', 'novi park u meštrici']

Uređenje parka u Gornjoj Lomnici još je u prvoj fazi, a dosad su posađena stabla, bilje i raslinje, položen rubnik. Osim zelene oaze u parku će biti spomenik braniteljima, mali košarkaški teren, klupice te obnovljeno raspelo. Park bi u svom punom sjaju trebao osvanuti za dva mjeseca, predviđa gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. 

 

Dragan Perić, predsjednik mjesnog odbora u Gornjoj Lomnici je izvijestio kako se uspješno provodi prva faza uređenja parka na ulazu u naselje. Otkrio je kako je na površini od 14 tisuća metara kvadratnih posađeno 80 sadnica drveća te preko 100 sadnica raznog bilja, a nedavno su krenuli u realizaciju pješačkih staza i igrališta za košarku.

Perić je pojasnio kako je parcela dosad bila neiskorištena, a sada će biti odlično mjesto za odnor i aktivnosti stanovnika te će biti odlična i za starije ljude koji bi malo prošetali.

Meštrica broji oko 600 stanovnika, a Perić tvrdi kako bi standardu naselja pozavidjela i puno veća područja.

Trudit ćemo se da tijekom godina još uplemenimo park i da obnovimo raspelo zaštitnika Meštrice sv. Mihaela, poručio je Perić te dodao kako odluku o imenu parka donijeti u suradnji sa župom Odra.

U parku će biti uređen i dio za branitelje, gdje će uz spomenik moći zapaliti svijeći i odati počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Na području naselja djeluju udruga branitelja, udruga umirovljenika i udruga NK Meštrica, a park donosi po nešto svakoj od njih.

Gradilište je obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je potvrdio da će se prekrasni park u Meštrici realizirati kroz dva mjeseca.

“Trenutno je položeno 750 metara rubnika. Ovdje će biti malo košarkaško igralište i zapravo centralno mjesto za sve stanovnike, ne samo gornje lomnice nego i okolnih naselja koji će ovdje moći u miru provoditi svoje slobodno vrijeme”, zaključio je gradonačelnik Ačkar.

 

 

 

Objava Krenulo je uređenje parka na Meštrici: Zasađena stabla i uređene pješačke staze, košarkaški teren u izradi pojavila se prvi puta na V'Gradu.