Prijava

Vaša prijava

Sutra počinju Paraolimpijske igre: Pogledajte kada nastupaju gorički Usponovci Lučić, Šandor i Vučić

['Miljenko Vučić', 'Mirjana Lučić', 'paraatletika', 'paraolimpijske igre u parizu', 'parastolnitenis', 'velimir šandor']

Svečano otvaranje Paraolimpijskih igara sutra će se održati na Champs-Elysees i Place de la Concorde u Parizu, nakon čega kreće 20 dana uzbudljivih i inspirativnih sportskih nastupa. Na igrama će se natjecati i članovi goričkog paraatletskog  i parastolnoteniskog kluba Uspon-Mirjana Lučić, Velimir Šandor i Miljenko Vučić.

Sitno brojimo do početka Paraolimpijskih igara u Parizu, natjecanja na kojem će nastupiti preko 4.400 sportaša iz 186 zemalja. Hrvatsku će predstavljati 22 sportaša u  6 sportova ( paraatletika, parastolni tenis, paraplivanje, boćanje, paratriatlon i parataekwondo). Među članovima delegacije su i tri člana velikogoričkog kluba osoba s invaliditetom USPON.

Velimir Šandor nastupit će u kategoriji F52 bacanja diska u nedjelju, 1.rujna, u 19 sati na Stade de France.

“Cilj svih parasportaša je borba za medalje na paraolimpijskim igrama i vjerujem da sam za to spreman. Ja ću dati sve od sebe da ponovim jedno od mojih najboljih izdanja pa bumo videli do kud nas će to odnjeti. Poruka svim osobama s invaliditetom je da rade ono što vole i da budu sretni”, poručio je ponajbolji parasportaš Zagrebačke županije Velimir Šandor uoči nastupa na Paraolimpijskim igrama.

Podsjećamo, Velimir Šandor se do sada vratio s broncom iz Rija i srebrom iz Tokija.

Dan kasnije, 2. rujna, u 19 sati će se, u kategoriji F11 bacanja kugle, natjecati Miljenko Vučić, kojemu će ovo biti drugi nastup na Paraolimpijskim igrama.

Za nastup Mirjane Lučić ćemo morati pričekati nešto duže. Lučić će u četvrtfinalu stolnog tenisa nastupiti 6. rujna, u 10 sati na stadionu South Paris Arena 4. Našoj parastolnotenisačici će ovo biti  biti drugi nastup na najvećem natjecanju parasportaša svijeta nakon Rio de Janera, a ona je optimistična.

“Moram naglasiti da sam se jako dobro pripremila. Odradila sam jako mnogo treninga s raznim sparing partnerima na raznim podlogama i stilovima igre i da sam spremna za velike rezultate u Parizu. Za sada neću govoriti o medaljama, ali ako se nađem u mogućnosti da se borim za njih dat ću sve od sebe da ostvarim svoj san. Nastup na POI u Parizu je moj najveći sportski uspjeh, a nadmetati ću se s deset parastolnotenisačica u mojoj kategoriji i svaki uspjeh biti će samo šlag na torti”, naglašava Lučić.
Mirjana je svim osobama s invaliditetom poručila kako nema prepreke koju ne mogu savladati.
“Još jednom želim pokazati i dokazati da je u životu sve moguće, ako to doista želite i da vas na tom putu ne može ništa spriječiti pa niti vaš invaliditet. Ostaje vam samo jedna prepreka koju valja savladati”, naglasila je.
Foto: Parastolnoteniski klub USPON Facebook

Hrvatski parasportaši do sada su na ljetnim paraolimpijskim igrama osvojili ukupno 26 medalja, pri čemu pet zlata, osam srebrnih i 13 brončanih medalja.

Organizatori su objavili kako je za Paraolimpijske igre koje će se u Parizu održavati od 28. kolovoza do 8. rujna prodano više od 1,75 milijuna ulaznica.

Objava Sutra počinju Paraolimpijske igre: Pogledajte kada nastupaju gorički Usponovci Lučić, Šandor i Vučić pojavila se prvi puta na V'Gradu.