Prijava

Vaša prijava

Projekt asfaltiranja ulica na području Velike Gorice: U Rakarju asfaltirane gotovo sve ulice

['asfaltiranje prometnica', 'briška ulica', 'rakarje']

Ljetni mjeseci tradicionalno su razdoblje intenziviranih radova na prometnoj infrastrukturi, a radovi nisu zaobišli ni Grad Veliku Goricu. Dobro da nisu, jer je sada asfaltirano i uređeno više prometnica, obnovljen velik broj cjevovoda te uređen značajan broj odgojno-obrazovnih ustanova.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar je priopćio kako su u radovima tijekom ljeta asfaltirani Odvojak braće Radić, Trg Kralja Tomislava te Zagrebačka ulica, dok su u Rakarju preasfaltirane ulice Mirenići te produžetak ulice M. Grabera i Briške ulice.

Objavio je kako će se asfaltiranja nastaviti sve dok se god ne riješi problem neasfaltiranih prometnica te je otkrio kako je u postupku početka izgradnje Šenoina, Stepanska, Jelačićeva i Gradićka ulica, kao i ulica Matice Hrvatske. Naveden prometnice, tvrdi Ačkar, idu u kompletnu rekonstrukciju izgradnje s oborinskom odvodnjom nešto što će riješiti u narednom periodu.

Sve ulice u Rakarju sada su asfaltirane

Vedran Zobec iz mjesnog odbora Rakarje je objasnio kako u naselju ima 18 glavnih te 17 sporednih ulica te da su ovim projektom sada gotovo sve ulice asfaltirane. Nije asfaltirana jedino još ulica Župetići jer se oko nje vode privatni sudski procesi.

Dodao je kako se usporedno s Gradom širi i naselje, a vlasti to prate sa odgovarajućom infrastrukturom.

Održavanje i asfaltiranje Briške ulice je interesantno jer, kako najavljuje Zobec, je u dogledno vrijeme u prostornom planu isplanirano da se spoji sa gradskom četvrti Pleso čime bi ta naselja bila kružno povezana.

 

 

Objava Projekt asfaltiranja ulica na području Velike Gorice: U Rakarju asfaltirane gotovo sve ulice pojavila se prvi puta na V'Gradu.