Prijava

Vaša prijava

Nogometni kamp HNS-a u Velikoj Gorici dobio građevinsku dozvolu: Grad postaje novo središte hrvatskog nogometa!

['hns', 'nogometni kamp', 'nogometni kamp velika gorica']

Nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u Velikoj Gorici upravo je dobio građevinsku dozvolu, što označava početak realizacije jednog od najvažnijih sportskih projekata ne samo u našem gradu već i u Hrvatskoj!

Kamp, smješten na građevnoj čestici u Aveniji pape Ivana Pavla II, obuhvaćat će nekoliko ključnih objekata koji će činiti jezgru budućeg nogometnog središta.

Prema službenoj dozvoli, u prvoj fazi izgradnje planirano je podizanje upravne zgrade, stadiona, skladišta s poslovnim prostorom, priručnog skladišta, te komunalno-servisnog objekta poput trafostanice. Svi navedeni objekti pripadaju građevinskoj kategoriji 2.b skupine.

Nogometni kamp u Velikoj Gorici neće biti samo mjesto za trening i pripreme reprezentacija, već i edukacijski centar za mlade nogometaše, trenersko osoblje, te svi oni koji žele doprinijeti budućnosti hrvatskog nogometa. Kamp će također biti prilika za lokalnu zajednicu da sudjeluje u razvoju sporta i bude dio ovog značajnog projekta.

– Hvala svima koji su već do sada odradili ogroman posao na ovom povijesnom projektu. Naš grad postaje dom hrvatskog nogometa – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Kamp će biti na raspolaganju i rukometnoj, odbojkaškoj i košarkaškoj reprezentaciji

Podsjetimo, u Velikoj Gorici gradit će se HNS-ov nogometni kamp na zemljištu veličine 92.013 kvadrata, u vrijednosti od 4,22 milijuna eura, koju je Gradsko vijeće Velike Gorice početkom svibnja prenamijenilo u zonu sporta i rekreacije, a time ujedno otklonilo posljednju prepreku za izgradnju nogometnog kampa.

Projekt u vrijednosti od 15 milijuna eura bi, prema uputama HNS-a, trebao biti realiziran u sljedećih pet godina od dana sklapanja ugovora, no očekuje se kako će cijeli nogometni kamp osvanuti kroz narednih godinu, dvije.

Novim nogometnim kampom, uz četiri nogometna terena i onaj glavni s do 3000 sjedećih mjesta, dobit će se nova atletska staza, sportska ambulanta, restoran, teretana te nove dvorane koji bi koristile i rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija.

Velika Gorica se s nestrpljenjem priprema za preuzimanje nove uloge kao domaćina hrvatskog nogometa. Radovi na kampu uskoro će započeti, a cijela nogometna zajednica s velikim entuzijazmom prati daljnji razvoj ovog povijesnog projekta.

Objava Nogometni kamp HNS-a u Velikoj Gorici dobio građevinsku dozvolu: Grad postaje novo središte hrvatskog nogometa! pojavila se prvi puta na V'Gradu.