Prijava

Vaša prijava

Preko 3000 Velikogoričana hodočasti u Mariju Bistricu, u Šćitarjevu dočekani s tradicionalnim doručkom

['33. zavjetno hodočašće', 'hodočašće', 'hodočašće u mariju bistricu']

Više od 3 tisuće Goričana u pet ujutro je krenulo na na zavjetno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj, tradiciju koja se prakticira već tri desetljeća. 

Ovogodišnje, 33. zavjetno hodočašće u organizaciji Župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u Mariju Bistricu iznimno se održava na zadnji dan kolovoza, umjesto prvog vikenda u rujnu.

Velikogoričani će do svetišta propješačiti 42 kilometara dug put. Kao i svake godine, organizirane su postaje za predah i okrjepu. Tako ih je po dolasku u Šćitarjevo u 7 ujutro dočekao tradicionalni doručak koji su pripremile žene Črnkovca. Domaći kolači i voćke te kava i sokovi hodočasnicima su vratili izgubljenu snagu i energiju te su uz druženje i pjesmu krenuli dalje put autoceste Ščitarjevo-Drenje Ščitarjevsko.

Hodočasnici će se do 10 sati kretati autocestom A3 i A4. Zbog sigurnog prolaska hodočasnika (ulaz u zoni čvora Ivanja Reka te izlazak na čvoru Popovec i prolazak kroz zonu radova i privremenu regulaciju u zoni čvora Popovec) promet osigurava prometna policija.

U zoni privremene regulacije prometa na čvoru Popovec (A4), povremeno će se zaustaviti promet u oba smjera, na najviše 15 minuta.

 

 

Objava Preko 3000 Velikogoričana hodočasti u Mariju Bistricu, u Šćitarjevu dočekani s tradicionalnim doručkom pojavila se prvi puta na V'Gradu.