Prijava

Vaša prijava

Zagrebački policajac osumnjičen za krađu službenog pištolja, automatske puške i pljačku trgovine

['puz', 'zagrebačka policija']

Zagrebačka policija uhitila je i pritvorila svog službenika kojega tereti da je iz zgrade specijalne i interventne policije u srpnju ukrao kolegin pištolj, a u kolovozu i automatsku pušku te opljačkao trgovinu u Leprovici kod Dugog Sela.

Iz policije su priopćili kako je osumnjičeni nakon kriminalističkog istraživanja prijavljen zbog kaznenih djela razbojništva, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te dvije teške krađe.

“S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, osumnjičeni je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu”, navode u priopćenju.

Dodaju i da su tijekom kriminalističkog istraživanja pretražili dom, druge prostorije i automobil koje koristi osumnjičeni te pronašli i oduzeli dvije puške, od kojih je jedna otuđena 29. kolovoza, kao i razno streljivo.

Riječ je o automatskoj pušci koju je navodno ukrao iz zgrade Jedinice specijalne i interventne policije, gdje je 16. srpnja ukrao i službeni pištolj drugog policajca te ga kasnije prodao.

Razbojništvo u Leprovici, za koje ga također terete, počinio je 19. kolovoza i pritom otuđio nekoliko stotina eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je zagrebačka policija.

Objava Zagrebački policajac osumnjičen za krađu službenog pištolja, automatske puške i pljačku trgovine pojavila se prvi puta na V'Gradu.